Haber ve Etkinlikler

DOĞA'NIN KALİTE YOLCULUĞU ISO 22301 BELGESİ İLE DEVAM EDİYOR!

Doğa Okulları uluslararası belgelendirme kuruluşlarının uzun süren denetlemelerinden başarılı bir şekilde geçerek ISO 22301 İş Sürekliliği belgesini almaya hak kazanan Türkiye’ deki ilk eğitim kurumu oldu.

ETİKETLER : kalite yönetimi , ISO 27001 Bilgi Güvenliği , ISO 27001 , ISO 22301 , ISO 20000 , BS 10012 , bünyamin çelikten , turgay çakırmanoğlu , ömer ömeroğlu

Doğa Okulları kurulduğu 2002 yılından bu yana yaptığı teknolojik yatırımlarıyla ülkemizde çağdaş eğitimin öncülüğünü üstleniyor. Dünya standartlarını yakalayan eğitim ve kalite anlayışını uluslararası sertifikalarla belgeleyen Doğa Okulları, geçen yıl aldığı ISO 27001 Bilgi Güvenliği belgesini almayı başaran Türkiye’deki ilk eğitim kurumu olmuştu. Doğa şimdi de uluslararası belgelendirme kuruluşlarının uzun süren denetlemelerinden başarılı bir şekilde geçerek ISO 22301 İş Sürekliliği belgesini almaya hak kazanan Türkiye’ deki  ilk eğitim kurumu oldu.

Aldığı bu iki sertifika ile Türkiye’nin sayılı kuruluşları arasına giren Doğa Okulları, kasım ayında ve önümüzdeki yılın mart aylarında ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi ile BS 10012 Kişisel Bilgi Yönetimi belgelerini de alarak ISO 27001, ISO 22301, ISO 20000, BS 10012 belgelerine sahip olabilen dünyadaki ilk eğitim kurumu olacak.

Uluslararası ISO 22301 Sertifikası’nın takdim edildiği törende Doğa Okulları CEO'su Bünyamin Çelikten, Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ömer Ömeroğlu, Kalite Yöneticisi Turgay Çakırmanoğlu, Güvenlik Uzmanı Fatih Usta, Danışman Firma Uitsec Genel Müdürü Batuhan Tosun, Proje Yöneticisi Işıl Özden ve Denetleme Firması Denetik Genel Müdürü Adnan Karadaş hazır bulundular.

Denetik firması Baştetkikçisi Adnan Karadaş‘tan ISO 22301 belgesini törenle alan Doğa Okulları Genel Müdürü Bünyamin Çelikten şunları söyledi;

Kurum bünyesinde yaptığımız yatırımlarla her zaman teknoloji ile bütünleşen geleceğin eğitimini öğrencilerimize vermeyi hedefledik. Günümüz dünyası teknolojinin avantajlarını sonuna kadar kullanmayı istiyor. Bizde dünyanın neresinde olursa olsun yeni bir teknoloji yada teknoloji ile bütünleşmiş bir eğitim modeli var ise bunu bünyemize katmaktan asla geri kalmadık. Yaptığımız bu adımlar Türkiye'deki eğitim sistemine de pozitif yönde katkı sağladı. Doğa Okulları öncülüğünde yeni bir eğitim modeli oluşmasına imkan verdi. Tabiki öncü olmanın bizler  üzerindeki yükü ve sorumlulukları da kat kat artmaktadır. Yapacağımız her yenilikte doğru planlama, kontrol ve buna bağlı alınması gereken önlemler için hassasiyetle çalışmamız gerekmektedir. Vizyonumuzun kaliteden asla taviz vermemek olduğunu bilen çalışanlarımız da bu konuda hassasiyetle dikkat etmektedirler. Bizler ne kadar dikkatli olursak olalım kaliteli bir sürdürülebilirliği sağlayabilmek için de uluslararası platformlarda akreditasyon şarttır. Bunu bilen çalışanlarımız büyük özveriyle uluslararası denetleme kurumlarının koşullarını sağlayabilecek çalışmaların tümünü gerçekleştirdiler. Bugün sizlerden aldığımız uluslararası akreditasyon belgesini bünyemize katmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Önümüzdeki dönemlerde de mevcut belgelerimize yeni kalite belgelerini alarak yolumuza devam edeceğiz.

Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ömer Ömeroğlu ise konuşmasında Doğa'nın teknolojik yatırımlarına dikkat çekerek destek veren herkese teşekkür etti.

Doğa Okulları teknolojiyi özümsemiş, bünyesinin ayrılmaz bir parçası gibi kabul etmekle birlikte Türkiye’nin eğitiminde de ses getiren çalışmalarıyla da her zaman yön veren bir kurum olmuştur. Günümüz teknolojisi olarak lanse edilen Akıllı tahta teknoloji ise bizlerin 10 senedir kullandığı bir teknolojidir. Eğitim teknolojileri ders içeriklerine taşıdığımız IOT, Bigdata, Data mining, SketchUp dersleri ise bizlerin K12 seviyesinde 2 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz bir eğitim modelidir. Eğitimde teknolojiyi kullanırken güvenlik ve kalite unsurlarını da gözardı edemeyeceğiniz en üst düzeyde sağlamanız gereken bir yapıdır. Yaptığımız güvenlik yatırımları ile güvenlik ve kalite unsurlarını sağlamakla kalmayıp, bu çalışmaları eğitim modeline dönüştürerek bir ilke daha imza atmayı planlıyoruz. Geçen sene almış olduğumuz ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini alabilen ilk eğitim kurumu olmanın mutluluğu ile yetinmedik. Türkiye de çok az sayıda kurumun alabildiği eğitim sektöründe ise Üniversiteler dahil hiç bir kurumun cesaret dahi edemediği ISO 22301 İş Sürekliliği belgesini ekibimle birlikte inanılmaz bir özveriyle çalışarak 1 yıl içerisinde almayı hak kazandık. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek ISO 20000 Hizmet Yönetim Sistemi, BS 10012 Veri Koruma ve Kişisel Bilgi Yönetim Sistemi belgelerini alabilme başarısını gösteren ilk kurum olmayı hedefliyoruz. Büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren ekibime de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL