Haber ve Etkinlikler

DOĞA OKULLARI BOLU KAMPÜSÜ, BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ’NÜN KATILIMIYLA AÇILDI

2016 - 2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrencileriyle buluşacak olan Doğa Okulları Bolu Kampüsü’nün açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katıldığı törenle gerçekleşti.

ETİKETLER : bolu kampüsü , faruk özlü , bünyamin çelikten , doğa konsepti , yenilik , açılış

Kurulduğu 2002 yılından bu yana Türkiye’nin lider eğitim kurumları arasındaki yerini alan Doğa Okulları, benimsediği modern eğitim anlayışını ülkenin her yanından öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Doğa Okulları’nın Bolu Kampüsü’nün açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Özlü, açılışta yaptığı konuşmada; “Eğitim öncelikle devletin işi. Ancak özel sektörün devletin bu ağır yükünü paylaşması da büyük önem taşıyor’’ dedi.

Benimsediği eğitim vizyonu ile 14 yıldır ilklere imza atan Doğa Okulları, kendine özgü yenilikçi eğitim modeli ve yeni kampüsleriyle büyümeye devam ediyor. Kurum, bugün 40’tan fazla ilde 70 bin öğrenciye anaokulundan liseye kadar ‘Doğa Konseptli Eğitim Modeli’ ile farklı bir eğitim anlayışı sunuyor. 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrencilerine kapılarını açacak olan Doğa Okulları Bolu Kampüsü’nün açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katıldığı törenle gerçekleşti.

Öncü Eğitim – Kültür Vakfı (ÖKEV) Başkanı Önder Tonyalı’nın kurucusu olduğu Bolu Doğa Okulları’nın açılış törenine, Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten’in yanı sıra, Bolu Vali Vekili Mustafa Özsoy, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakan Özlü: “Türkiye’de Eğitim En Önemli Gündem…”

Bakan Özlü, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de eğitimin en önemli gündem olduğunun altını çizdi. Eğitimin öncelikle devletin işi olduğunu, ancak özel sektörün devletin bu ağır yükünü paylaşmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Özlü, “Devlete veya özel sektöre ait olması fark etmiyor. Kaliteli okulların sayısı arttıkça eğitim sistemimiz de çok daha iyi bir seviyeye ulaşıyor. Eğitim iyileştikçe Türkiye güçleniyor. Eğitim her ülke için kritiktir. Ancak Türkiye için çok daha hayati bir rol üstleniyor. Zira Türkiye çok büyük ve aynı zamanda çok genç bir nüfusa sahip” diye konuştu. 2020’lı yıllardan itibaren insanların daha çok yüksek beyin gücü gerektiren işlere yoğunlaşacağını anlatan Bakan Ünlü, “Eğitim sistemini bu sürecin ihtiyaçlarını gözeterek kurgulayan toplumlar diğer toplumların önüne geçecek ve geleceğe yön verecek. Bugün eğitim yoluyla gençlerimize kazandıracağımız vasıfları belirlerken gelecekte yaşanacak bu dönüşümleri maksimum düzeyde hesaba katmalıyız. Ezbere dayalı bir eğitim anlayışını terk etmeliyiz. Neden-sonuç ilişkisini kavrayabilen, analitik düşünebilen, muhakeme ve problem çözme becerisi yüksek nesiller yetiştirmek zorundayız’’ dedi.

Doğa Okulları’nın yenilikçi eğitim modeli Bolu’da!

‘Yeni Nesil Eğitim’ felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı tam donanımlı bireyleri bugünden yetiştiren Doğa Okulları, sadece eğitim modelleri ile değil okullarının ortamı ile de fark yaratıyor. Eğitim anlayışının temelinde ‘Merak eden çocuk öğrenir’ fikri yatan Doğa Okulları, sunduğu “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile yeniliğe açık ve öğrenmeyi seven öğrenciler yetiştiriyor. Doğa, bu yenilikçi anlayışı son teknoloji ile birleştirerek, Bolu Kampüsünde de öğrencilerine mutlu ve keyifli bir ortamda eğitim şansı veriyor. Doğa Okulları Bolu Kampüsü; fiber internet, Vestel akıllı tahtaları ile donatılmış derslikleri, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ile öğrencilerine interaktif eğitim imkânı sağlıyor. 12.500 metrekare alana inşa edilen 4.000 bin metrekare kapalı alanı içerisindeki Doğa Okulları Bolu Kampüsü, öğrencilere geniş bir alanda, kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde yer alan bilim ve sanat sokağı, 300 kişilik konferans salonu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, açık spor alanları, ekoloji evi ve oyun alanları ile öğrencilerine çağdaş eğitim olanakları sunuyor.

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL