Haber ve Etkinlikler

DOĞA OKULLARI MICROSOFT TARAFINDAN TÜRKİYE’DE TEK SHOWCASE OKUL SEÇİLDİ!

Eğitimdeki farklı yaklaşımları ve öğrenme modelleri ile ön plana çıkan Doğa Koleji, konsept okul projesi ile sektöre yeni bir bakış açısı daha kazandırıyor. Tuzla Doğa Koleji, Microsoft'un dünya genelinde eğitim teknolojilerini en iyi kullanan okullar listesine girdi.

ETİKETLER : Showcase okul , microsoft , eğitim teknolojileri , 3d teknoloji , eğitim modeli , modern eğitim , Buğra Karabey , Mark East , Uğur Gazanker , Anıl Çekiç

Dünya çapında markaların işbirliktelikleri ile konsept okulları birer deneyim merkezi haline getiren Doğa Koleji, son teknolojik ürünlerinin yanı sıra bunları öğrencilerin kullanımına sunarak “Yaşayarak Öğrenme" felsefesini de öğrencilerine aktarmış bulunuyor. Kendi eğitim modelleri ve farklı alanlardaki başarıları ile dünya çapında sayısız ödül sahibi olan Doğa Koleji, Microsoft ile yürüttüğü stratejik çalışmalar sonucunda ShowCase Okul seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Microsoft yetkilileri, Mark East (Microsoft Egitim Sektörü Dünya Genel Müdürü), Dr. Buğra Karabey ( Microsoft Egitim Sektörü, Ortadoğu ve Afrika İş Geliştirme Müdürü ), Dr. Anıl Çekiç ( Microsoft Türkiye Akademik Programlar Müdürü ) Doğa Okulu Tuzla Kampüsü ziyareti sırasında, Microsoft Kinect eğitim uygulamarı ile öğrenmeyi eğlenceli bir şekilde deneyimlediler. 5 sınıftan itibaren öğrencilerin aldığı Microsoft Kodu ve ileri seviye öğrenciler için Microsoft Unity programlama eğitimi alan geleceğin programcısı öğrenciler ile görüştüler.

3D Eğitim Sınıflarında 3D Eğitim içerikli derslere katılarak farklı bir öğrenme yöntemini deneyimlerken, 3D tasarım odalarında öğrencilerin tasarımlarını 3D Printer Teknolojisi ile gerçeğe dönüştürdüklerini görmenin çok heyecan verici olduğunu ileterek “tüm bu deneyim odaları ve dersliklerin ülkenin geleceğine yapılan en iyi AR-GE yatırımı olduğu” görüşlerini paylaştılar. Doğa Okulu CEO’ su Uğur Gazanker ile bir araya gelen Microsoft Eğitim Sektörü Dünya Genel Müdürü Mark East, gördüklerinden çok etkilendiğini belirterek, eğitimdeki bu yenilikçi yaklaşımı, eğitime kazandırdıkları için Doğa Okulu adına Uğur Bey’ e teşekkürlerini dile getirerek, Doğa Koleji’nin yurt dışı açılımının biran önce gerçekleşmesi temennilerinde bulundular. Doğa Okulu CEO Uğur Gazanker ise yaptıkları Ar-Ge yatırımlarına dikkat çekerek, çok ciddi Ar-Ge yatırımları yaptıklarını ileterek, aslında başarının tesadüf değil yapılan yatırımların karşılığı olarak gördüğünü ifade etti. Doğa Koleji'nin bu başarısı basında da yer aldı.

Microsoft'un Türkiye Vitrini Doğa Okulu

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL