"ÇOCUĞUMU İLKOKULA HAZIRLIYORUM" KONULU VELİ SEMİNERİ KOCAELİ YAHYAKAPTAN KAMPÜSÜNDE GERÇEKLEŞTİ

Çocuğumu İlkokula Hazırlıyorum & Yeni Müfredatla Neler Değişiyor? konulu veli semineri Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe ve Doç. Dr. Muhammet Baştuğ'un katılımıyla Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan Kampüsü'nde gerçekleşti.

ETİKETLER : veli semineri , Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe ve Doç. Dr. Muhammet Baştuğ , kocaeli doğa , izmit doğa , kocaeli seminer , kocaeli yahyakaptan kampüsü , ilkokul yaşı , ilko

8 Nisan'da gerçekleşen seminerde ilkokul eğitimine başlangıç ve yeni müfredatın getirdikleri masaya yatırıldı. Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan Kampüsü'nde gelecek eğitim yılında ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan veliler akademisyenlerle bir araya gelerek okul öncesi eğitimine devam eden çocuklarını ilköğretime hazırlamak için neler yapmaları gerektiği ile ilgili  tavsiyeler alma fırsatı yakaladılar. Seminer konuklarımız İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe ve Doç. Dr. Muhammet Baştuğ katılımcılarımızla aşağıdaki soruların cevaplarını aradılar.

• Şimdiki çocuklar farklı! (Mı?)
  • Çocuğumu ilkokulda neler bekliyor?
  • Çocuğumu ilkokula nasıl hazırlamalıyım? Yanlış mı yapıyorum?
  • Çocuğumun erken yaşlarda öğrenme becerisi kazanmasına nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çocuğumun ödev/ev çalışmalarını nasıl takip etmeliyim?
  • Çocuğumun öğretmenleri ve okuluyla nasıl iletişim kurmalıyım?
  • Çocuğumun okul başarısına nasıl katkıda bulunabilirim?
  • Yeni müfredatla neler değişiyor? Çocuğum bundan nasıl etkilenecek?

Konuklarımız seminer sonrası kampüsü gezerek yöneticilerimiz ve ilkokul sınıf öğretmenlerimizle bir araya geldi.