“DOĞA” HARİKALARI 153 PROJEYLE TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINA KATILDI

Proje modelli eğitim modeliyle; edindiği bilgiyi projeye, bilimsel araştırma basamaklarını ise uygulamaya dönüştüren “Doğa” harikaları, TÜBİTAK Proje Yarışmasına 12 bölgeden toplam 153 proje ile katıldı.

ETİKETLER : tübitak projeleri , bölge sergisi , tübitak 2020 ödülleri , doğa koleji başarı

Türkiye’nin dört bir yanından Doğa Koleji öğrencileri, geliştirdikleri başarılı projelerle TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet aldı.

Doğa Koleji öğrencileri, bilimsel, teknolojik ve sosyal temalarla ilgili araştırmalar yürüterek, akademik hayata şimdiden hazırlanıyor. Türkiye genelindeki Doğa Koleji kampüslerinden öğrenciler, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na 153 projeyle başvuruda bulundu. Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında geliştirilen projeler, Türkiye’nin teknolojik dönüşüm stratejisine hayat verecek.

19 PROJE İLK AŞAMAYI BAŞARIYLA GEÇTİ

24 Aralık 2019’da başlayan başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte, heyecanlı bekleyiş başarılarla taçlandı. Ankara’dan 2, Bursa’dan 3, İstanbul Asya bölgesinden 5, Samsun’dan 4, İzmir, Kayseri, Malatya, Van, Erzurum bölgesinden 1 proje olmak üzere toplam 19 proje, TÜBİTAK bölge sergisinde öğrenciler tarafından sergilenerek, akademisyenler ve öğrencilere aktarılacak. Projeler, 9-11 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan bölge sergisinde ve 12 Mart’ta gerçekleşecek ödül töreninde sunulacak.

HEDEF TÜRKİYE FİNALLERİ!

Bölge sergisinde her alandan birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri dağıtılırken, birinci olan projeler ise Türkiye finallerine katılacak. Doğalılar, bölge sergilerine branş bazında 10 Biyoloji, 4 Fizik, 2 Matematik, 1 Tarih, 1 Psikoloji ve 1 Değerler Eğitimi alanından projelerle katılacak.

ANKARA BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Karedeniz Ereğli Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden AZRA SENAY ÖZERTUĞRUL ve İSMAİL GÖKİL ÜSTÜN ’nün Tarih alanından “MAVİ VATAN'IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR” projesi davet edilmiştir.

BURSA BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Çanakkale Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden KEREM AKSOY’un Matematik alanından KRİPTOLU KAPI AÇMA SİSTEMİ” projesi

Çanakkale Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden DOĞA YALÇIN ve NEHİR ABACIOĞLU’nun Biyoloji alanından “SCYTOSİPHON LOMENTARİA (LYNGBYE) LİNK EKSTRAKTININ ALLİUM CEPA TESTİ İLE ANTİGENOTOKSİK AKTİVİTESİNİN ELİRLENMESİ projesi davet edilmiştir.

ERZURUM BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Trabzon Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden ECREN ÖNGÜN’ün Biyoloji alanından ORGANİK GERİ DÖNÜŞÜM MATERYALLERİ KULLANILARAK MADEN SAHASI TOPRAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ” projesi davet edilmiştir.

İSTANBUL ASYA BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Acarkent Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden  ASLAN AKBULUT MUHAMMET ve EMİRHAN TATLIDA’ nın Biyoloji alanından “NİTİNOL ZIMBALARIN STERNUM KAPATMASINDA KULLANILMASI” projesi

Acarkent Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden BERFİN ÇETİN ve ZEYNEP ZİREK’ in Fizik alanından GÜNEŞ PANELİ VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN FARKLI BİR YÖNTEM PELTİER” projesi

Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden ALEYNA ELDEM’in Psikoloji alanından BEN ÇOCUĞUM HAKLARIMLA VARIM” projesi

Tuzla Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden ADA HORBAY ve TUANA NAZ YATMAZ’ın Biyoloji alanından MALZEME VE NANOTEKNOLOJİ PROJE ADI: NAR KABUĞU EKSTRAKTI İLE GÜMÜŞ NANOPARTİKÜLLERİN YEŞİL SENTEZİ VE ÇEVRE KİRLETİCİ BOYALARIN İNDİRGENME POTANSİYELLERİN ARAŞTIRILMASI” projesi

Sakarya Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden YİĞİT EFE ŞEN ve ÖZER EFE ENGİN’in Biyoloji alanından MANDALİNA (CITRUS RETICULATA) KABUĞUNDAN ELDE EDİLEN BOYAR MADDE İLE BOYANMIŞ KUMAŞLARIN RENK VE HASLIK ÖZELLİKLERİprojesi davet edilmiştir.

İZMİR BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Buca Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden AYŞEGÜL ÇELİK’in Fizik alanından BUZLANMA TESPİTİNDE YENİ BİR YÖNTEM BULUŞU VE BİR UYARI CİHAZI İCADI” projesi davet edilmiştir.

KAYSERİ BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Sivas Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden DUYGU BAŞEĞMEZ ve ECENAZ AKÜNAL’ın Biyoloji alanından DERİ YAŞLANMASINA KARŞI BİYOLOJİK MÜDAHALEDE KIRMIZI MERCİMEK KREMİ” projesi davet edilmiştir.

MALATYA BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Elazığ Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden YAKUP BAYRAM ve BUSENUR ESMERSOY’un Fizik alanından KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜMÜNDE XENON IŞIKLARIN ETKİSİ” projesi davet edilmiştir.

SAMSUN BÖLGESİNDEN BÖLGE SERGİSİNE

Çorum Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden ZEYNEP SUDE KAPLAN ve ELİF DİNÇ’in Matematik alanından FİBONACCİ SARMALI” projesi,

Samsun Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden KERİME İREM PIÇAKLI’nın Fizik alanından ARMADİLLO TÜRÜNDEN ESİNLENEREK OLUŞTURULMUŞ MARS GEZGİNİ TASARIMI” projesi,

Samsun Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden EDA DİKKAYA ve YAĞMUR ÖZDEMİR’in Biyoloji alanından MAMMİLLARİA ELONGATA ÖZÜTÜNÜN DROSOPHİLA MELANOGESTER'DE HÜCRE ZARI YAPISI VE RADİKAL SÜPÜRÜCÜ ENZİMLER ÜZERİNE ETKİSİ” projesi,

Samsun Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden ILGIN BEREN AYDIN ve FEYZA KURT’in Değerler Eğitimi alanından MASALSI KADINLARIN DEĞERLERİ VE MÜZİKALİ” projesi davet edilmiştir.