ADANA DOĞA KOLEJİ SATRANÇ TURNUVASINDA GÜÇLÜ HAMLELER KAZANDI!

Doğa Koleji Adana Kampüsü ve TSF Adana İl Temsilciliği işbirliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenen ‘’2018 Doğa Koleji Satranç Turnuvası’’ 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde 5 ayrı kategoride ve 7 farklı ilden 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

ETİKETLER : adana satranç , doğa koleji satranç başarısı , adana tsf , satranç başarısı

Doğa Koleji Adana Kampüsü öğrencilerimiz toplamda 3 kupa 14 madalya kazanarak turnuvada büyük bir başarıya daha imza attılar.

Doğa Koleji Adana  Kampüsü ve TSF Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 2018 Doğa Koleji Satranç Turnuvası, 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Adana kampüsünde 5 ayrı kategoride 7 farklı İlden 320 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. İlkokul müdürümüz Emre Gürsoy’un açılış konuşmasını yaptığı turnuva sonunda sporcu, veli ve antrenörlerin yoğun ilgisiyle başlayan ödül töreninde kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri; Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Somalı, Türkiye Satranç Federasyonu Adana il temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, Adana Kampüsü Ortaokul müdürümüz Önder Mercanlı, Adana Kampüsü İlkokul Müdürümüz Emre Gürsoy, Halkla İlişkiler Müdürümüz Saniye Şimşek, İlkokul Müdür Yardımcımız Özgür Can Kesici, turnuva baş hakemi  Mustafa Hacıkasımoğlu ve Çukurova ilçe temsilcisi Özgül Akın Şenkal tarafından verildi.

Tüm sporculara katılım belgesinin verildiği turnuvada 8-9-10-(11-14) Yaş Kategorilerinde ilk 5’e kupa, ilk 10’a madalya 7 Yaş Kategorisinde ilk 5'e kupa katılan tüm sporculara madalya verildi.

Ödül töreninde kapanış konuşmasını yapan Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanımız Beyhan Somalı, satranç sporunun önemini vurgulayarak ‘Aydın düşünen, geleceği gören ve sahiplenen bireyler yetiştiriyor ve geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize çok güveniyoruz. Başarmaları için onlara araştırmacı ve yetkin eğitimcilerle çağın gereği olan teknoloji ve bilimsel materyallerle buluşacağı ortamlar sunulması gerekiyor. Doğa Koleji olarak bunu görev biliyor, gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz’ diyerek turnuvada görev yapan hakemlere, sporcuları yetiştiren kulüp yöneticilerine ve de antrenörlerine Başarı Belgesi takdim etti. Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu; Doğa Kolejinin neredeyse tüm kampüslerde düzenledikleri satranç organizasyonlarını yakından takip ettiğini, Türk satrancına verdiği önemin çok yüksek olduğunu vurgulayarak Doğa Koleji yönetim kuruluna sonsuz teşekkürlerini sundu ve Satranç bölüm başkanı Beyhan Somalı'ya plaket takdim etti.

Doğa Koleji Adana Kampüs öğrencilerimizin de ilgisi büyüktü. Toplamda 25 Sporcu ile katıldığımız turnuvada,

9 yaş kategosinde;            Dastan Tugolbaev,    1.lik kupası

10 yaş kategosinde;           Serhat Yıldız,              5.lik kupası

14 yaş altı kategosinde;    Taylan Rüzgar İnce,   3.lük kupası

Aktan Tugolbaev        6.lık madalyası

Ekin Kavuncuoğlu      9.luk madalyası aldı.

7 yaş kategorisinde ise 11 sporcumuz başarı madalyası kazandılar.

Adana kampüsü öğrencilerimiz toplamda 3 kupa 14 madalya kazanarak büyük bir başarıya daha imza attılar. Turnuvada dereceye giren ve katılan tüm sporcularımızı kutluyor, Adana satranç antrenör ve öğretmenimiz Alican Sabahi’ye üstün başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

.