DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ YKS’DE İLK 10’DA!

Doğa Koleji öğrencileri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, üniversite sınavlarındaki akademik başarısını bir kez daha kanıtladı.

ETİKETLER : yks 2019 , doğa koleji başarı , üniversiteye hazırlık , üniversite yerleştirme sınavı , lise eğitimi

2018-2019 eğitim-öğretim yılında, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinden 4385 öğrenci mezun eden Doğa Koleji, istediği üniversiteye yerleşen mezun sayısıyla adından söz ettirdi. Doğa Koleji’nin 3 öğrencisi, Türkiye genelindeki sıralamaya göre ilk 10’da yer aldı.

Üniversiteyi Kazanan Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı

2018-2019 eğitim-öğretim yılında, Doğa Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinden 4385 öğrenci mezun oldu. Öğrencilerin %42’si İngilizce eğitim veren bir yükseköğretim programına yerleşirken, vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin %80’i burs almaya hak kazandı. Hayalindeki üniversiteyi kazanarak gelecekleri için önemli bir adım atan Doğa Koleji öğrencilerinin %25’i Mühendislik-Mimarlık, %5’i Tıp, %6’sı Hukuk, %15’i Fen-Edebiyat, %15’i İktisadi-İdari Bilimler, %24’ü Sosyal Bilimler ve %10’u İletişim Fakülteleri’ne yerleşti.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Öğrencilerimizi hem akademik hem de sosyal alanda geliştiren çok yönlü eğitim modellerimizle, geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) elde ettikleri derecelerle, Türkiye’de bulunan yükseköğretim kurumlarına ve uluslararası üniversitelere yerleşmeye hak kazandılar. ÖSYM merkezi sistemiyle bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerimizin %41’i devlet, %59’u vakıf üniversitelerine yerleşti. Mezun öğrencilerimizin %2’si de yurt dışında eğitim veren üniversitelere yerleşti dedi.

Prestijli Üniversitelerde Eğitim

Mezunların kazandığı üniversiteler arasında Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, YTÜ, Ankara, Marmara, İstanbul, Hacettepe, Koç, Sabancı, Ege, Dokuz Eylül, Başkent, Bilkent, Uludağ, İzmir Ekonomi Üniversiteleri; yurt dışından Maastricht University, Toronto University, University Of San Diego, University Of California Los Angeles (Ucla), Portman University, University Of Alberta, Ocad University, Dundalk Institute Of Technology, Warsaw University Of Life Sciences, University of Nottingham, University Of Sussex, Technical University Of Munich, University of Surrey, Imperial College London, University of Sheffield, University of Essex, University of Guelph, University Of Liverpool, Riga Technical University, Memorial University of Newfoundland yer aldı.

“Başarıyı Hayat Boyu Sürdürmek Önemli”

Genel Müdür Lüle, “Öğrencilerimiz; başarılarla dolu bir üniversite yaşamının ardından kariyer basamaklarını hızla çıkarak iş yaşamlarında da yenilikleri takip eden, gelişime açık, özgüveni yüksek ve yaratıcılığını verimli bir şekilde kullanan bireyler olacaklar. Tüm öğrencilerimizi ve başarılarının mimarları olan akademik kadromuzu yürekten tebrik ediyorum.” şeklinde ifade etti. Genel Müdür Ali Rıza Lüle, sözlerini, “Önemli olan, sadece sınav başarısı değil, başarıyı yaşam boyu sürdürebilmektir” diyerek noktaladı.