GENÇ KIZ HENTBOL TAKIMIMIZ DÜNYA 6. OLARAK YURDA DÖNDÜ

Fransa'da Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nda mücadele eden takımımız son 8 takım arasına kalarak çeyrek finale kadar yükseldiği turnuvayı Slovakya ve Romanya'ya yenilen takımımız turnuvayı 6. olarak tamamladı.

ETİKETLER : dünya şampiyonası , hentbol şampiyonası , hentbol milli takım , türkiye şampiyonluğu , ankara çankaya doğa , doğa başarı , okul sporları

Doğa'da bir "Dünya Şampiyonası" heyecanı daha yaşanıyor! Takım sporlarında 5 dünya şampiyonluğu bulunan Doğa Okulları, bu yıl da 2016 Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nda ay-yıldızlı forma ile mücadele etti ve dünya 6. olarak yurda döndü.

İlk önce Ankara daha sonra Türkiye Şampiyonu olan Ankara Çankaya Kampüsü Lisesi, milli takım formasıyla Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'na katılma şansını yakaladı. Fransa'da düzenlenen şampiyonada ülkemizi ve okulumuzu temsil eden genç kız hentbol takımımız, 12 Mart'ta İsveç temsilcisi ile karşılaştı. Türkiye saati ile 10.00'da başlayan karşılaşmada genç sporcularımız başarılı bir oyun kurgusuyla ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmayı 22-13 kazanan genç sporcularımız 13 Mart'ta oynanan ikinci maçında da Çek Cumhuriyeti'ni 32-15 yendi. Takımımız 14 Mart Pazartesi saat 11.30'da Romanya temsilcisi ile karşılaştı ve 20-19'luk skorla grubundaki avantajını sürdürdü. Aynı gün çeyrek final için şampiyonanın favorilerinden Brezilya ile oynayan takımımız bu maçı da 25-24 kazandı. Son 8 takım arasında yerini alan öğrencilerimize çeyrek finalde Slovakya'ya 28-23 yenildi ve yarı final şansını kaybetti. Grup maçında Hırvatistan'ı 28-27 yenen temsilcimiz  5. ve 6.'yı belirleyecek maçta Romanya'ya 15-14 yenilerek 6. olarak şampiyonayı tamamladı.