FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZ, FİZİK NOBEL ÖDÜLLÜ DONNA STRICKLAND İLE BULUŞTU

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nün davetiyle 2018 Nobel Fizik Ödülü sahibi Donna Strickland’in online konferansına katıldı.

ETİKETLER : donna strickland , doğa koleji fen ve teknoloji liseleri , lazer fiziği , lise eğitimi , online konferans

Lazer fiziği alanındaki keşifleriyle Arthur Ashkin ve Gerard Mourou ile birlikte 2018 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne değer bulunan Donna Strickland’e, Nobel kazandıran buluş, günümüzde kornea ameliyatlarında kullanılan lazer teknolojilerinde ve cep telefonları gibi endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor. Genç yaşta bilim ve teknolojiyle ilgili derinlikleri artan öğrencilerimiz İngilizce yetkinlikleriyle uluslararası konferansta üniversite öğrencileriyle yan yana bilimi keşfetti.

Pek çok ödülün ve ulusal ve uluslararası bilim kurumlarından Onursal Doktora unvanının sahibi olan Strickland, aynı zamanda Kanada Mühendislik Akademisi ve Fizik Enstitüsü’nün de onur üyesi. Donna Strickland’in Boğaziçi Üniversitesi’nde çevrimiçi olarak verdiği konferans Youtube’ta canlı olarak yayınlandı. Fen ve teknoloji lisesi öğrencilerimiz konferansa katılarak doğrusal olmayan optik incelemeler için yüksek yoğunluklu lazer sistemleri hakkında bilgi sahibi oldular.