FIRST LEGO LEAGUE TÜRKİYE YARIŞMASINDAN DOĞA OKULLARI GENÇ MUCİTLERİNE İKİ BÜYÜK ÖDÜL!

Ortaokul Fen Bilimleri Bölümü Mucitleri, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 12. First Lego League Türkiye yarışmasından iki büyük ödülle döndü.

ETİKETLER : robotik , robot yarışması , first lego turnuvası , ödül , yarışma , fizik yarışmaları , fen

Genç mucitlerimiz ‘Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm’ adlı tema kapsamında öğrenimin geleceğiyle ilgili hayallerini süsleyen bir konunun öğrenme süreçlerini geliştirip, özgün çözümler üreterek otonom bir robot tasarlayıp programladılar.

Kendilerine verilen program dâhilinde Teknik Tasarım Jürisi, Öz değerler Jürisi ve Proje Jürisinin karşısına çıkıp projelerini sundular. Ardından üç müsabakadan oluşan Robotik müsabakalarını gerçekleştirdiler.

37 takımın katıldığı İstanbul Avrupa Yakası finallerinde Doğa Okulları Kadıköy Kampüsü 5. ve 6. sınıf öğrencileri "Yumurta kabuğu kullanarak havadaki karbondioksit gibi zararlı gazları tutan bir düzenek yardımı ile havayı temizlemek"  projeleri ile ‘YENİLİKÇİ ÇÖZÜM ÖDÜLÜ’ nü,

23 takımın katıldığı İstanbul Anadolu Yakası finallerinde Doğa Okulları Yakacık Kampüsü 5,6 ve 7. Sınıf öğrencileri " Çöp Bil" projeleri ile ‘İLHAM VERİCİ TAKIM ÖDÜLÜ’ nü alarak Doğa Ailesi olarak bizleri çok mutlu ettiler.

Takım koçlarımız; Ceyda Gülşen Özgümüş, Eda Çil ve Yasemin Kılınç hocamıza desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyor, tüm öğrencilerimize başarılarının devamını diliyoruz.