LİSE ÖĞRENCİ MECLİSLERİMİZ KADINLAR GÜNÜ'NÜ ANLAMLI ORGANİZASYONLARLA KUTLADI

İnsan hakları temelinde kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan bu önemli günde, Lise Öğrenci Meclislerimizin önderliğinde tüm öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri organizasyonlar ile Türkiye’de kadınların geleceği için ilham verdi.

ETİKETLER : t-mba eğitimi , lise eğitimi , öğrenci meclisleri , mesleki gözlem , doğa koleji liseleri , kariyer planlama

Kampüslerinde başarılı kadın girişimcileri, iş kadınlarını, kadın sanatçıları, akademisyen ve velilerini ağırlayarak kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine panel, seminer ve farkındalık yaratan etkinlikler düzenledi. Sivas kampüsümüze konuk olan başarılı sanatçı Ebru Cündübeyoğlu, Türkiye’de kadın olmanın zorluklarından bahsetti, öğrencilerimize tüm engellere karşı hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini vurguladı. Ordu kampüsümüze konuk olan başarılı senarist ve yazar Başak Sayan yine kadının toplumdaki yeri ve önemine dair görüşlerini öğrencilerimizle paylaştı. Tüm Türkiye kampüslerimizde bugün öğrencilerimize anlamlı mesajlar verildi. İş dünyasındaki başarılı avukatlar, kadın girişimci dernek başkanları, yazarlar, baro başkanları kadın ve erkeğin hak ve özgürlüklerde, fırsat erişiminde ve temsilde eşit olması gerektiğin vurguladı.

Bu anlamlı günde hazırladıkları organizasyonlar ile farkındalık yaratan öğrenci meclislerimiz tüm gün kampüslerinde büyük özveri ile çalıştı. Sabahın erken saatinde kampüslerinde görev başında olan meclis öğrencileri tüm okul personeli ve velilerini karanfiller ile karşıladı. Kimi kampüsümüzde ilham veren kadınların hayatları sergilendi, kimi kampüsümüzde branş derslerinde öğrencilerimizin öğrendikleri kokulu taş, kolonya gibi ürünleri günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanarak konuklarına hediye edildi. Veliler ve öğretmenler için kahvaltı ikramları meclis öğrencileri tarafından hazırlandı.

t-MBA Eğitim Modeli ile topluma pozitif katkı sunan, kendine güvenen, bilinçli, sosyal ve yenilikçi liderler olarak yetişen öğrencilerimiz Türkiye’de kadınların geleceği için umut oldu.8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.