MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI İLE GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen 'Türkiye'nin Gençleri, Dünyanın Yıldızları' programında Doğa Koleji’nin dünya şampiyonu olan genç kızları ve uluslararası arenada başarı gösteren tüm öğrenciler ödüllendirildi.

ETİKETLER : Milli Eğitim Bakanı , Gençlik ve Spor Bakanı , Nabi Avcı , Suat Kılıç , şampiyon , ödül

Basketbol, tenis, futbol ve yüzme branşında başarılı öğrencilere ödüllerin verildiği programa, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Dünya liseler arası şampiyonalarda başarılı olan Bostancı Doğa Koleji de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı programla ödüllendirildi. Dereceye giren tüm öğrencilere ve antrenörlerine toplamda yaklaşık 155 milyon TL ve 242 Cumhuriyet Altını verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç törende yaptığı konuşmada, "Okullardan Olimpiyatlara" sloganının heyecan verici olduğunu belirterek, "Bir yılın sonunda emeğin karşılığını alma aşamasına geldik. Dünya dereceleri olmasaydı, okul sporları bu kadar dikkat çekmezdi" dedi.

Doğa Okulu Dünya Şampiyonu

Güney Kıbrıs'ta 28 Mart'ta başlayan ve 5 Nisan’da sona eren Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'na "Doğa'nın Melekleri" damgasını vurdu. Yarı finalde Almanları yenen Doğa Okulu Genç Bayan Basketbol Takımı, finalde Sırbistan'ı 83-43 mağlup ederek Dünya Şampiyonu olmuştu. Doğa Koleji'nin Erkek Basketbol Takımı da 3 yıl önce "Dünya Şampiyonu" olarak, Doğa Koleji'nin spordaki başarısını kanıtlamıştı.