DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE PROF. DR. SURAIYA FAROQHI’ DEN DERS NİTELİĞİNDE ANLAMLI SEMİNER!

Acarkent IB kampüsü liderlik akademisi öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 17. yüzyılın kapı kilidini dünyaya açan tarihçi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’yi öğrencilerimiz ile buluşturdu.

ETİKETLER : suraiya faroqhi , dünya kadınlar günü , acarkent ib doğa , seminer , lise eğitimi , kadın hakları , liderlik akademisi

Doğa Koleji Liderlik Akademisi öğrencileri geçmişi iyi okuyarak, ders alarak ama bu geçmişe takılıp kalmadan ileriye bakılacağı mesajını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde örnek kadın tarihçi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin anlamlı semineri ile verdi.

1941 doğumlu olan Faroqhi,  21 yaşında Hamburg’dan gelerek İstanbul Üniversitesi’nde akademik hayatına başladığı azim ve cesaret dolu hayat hikayesini öğrencilerimiz ile paylaştı. Osmanlı tarihçiliği alanında çok büyük araştırmaları ve birçok kitabı bulunan başarılı tarihçi öğrencilerimize başarılı kadın profilinin en güzel örneğini verdi. 17. yüzyılın kapı kilidini dünyaya açan tarihçi, literatür olarak sayısız tarih araştırması yapmış ve çalışkan kişiliği ile de öğrencilerimize rol model olmuştur.

Örnek tarihçi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’ye anlamlı semineri için teşekkür ederiz.