REHBERLİK BÖLÜMÜMÜZDEN YARIYIL TATİLİ İÇİN ÖNERİLER

Rehberlik bölümü olarak çocuğunuzla birlikte güzel bir yarıyıl tatili geçirmenizi diliyor ve tatil dönemi için birkaç konu başlığını sizlerle paylaşıyoruz.

ETİKETLER : karne , rehberlik , karne günü , yarıyıl tatili , psikolojik danışmanlık , karne notu , yarıyıl tatili nasıl değerlendirilir

Karne Değerlendirmesi
Karneler, çocuğunuzu akademik olarak değerlendiren araçlardır. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken birlikte yorumlamak, çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini anlamak, varsa hedeflerini dinlemek çok daha etkili olacaktır. Karneye verilen tepki, çocuğa verilen değerin bir yansıması olmamalıdır. Karne değerlendirmesine göre geliştirilmesi gereken alanlarla ilgili de konuşulmalıdır.

Dinlenmeye Zaman Ayırın

Tatilin en önemli amaçlarından biri dinlenmektir. Öğrencilerimiz hem bedensel hem de zihinsel olarak dinlenmeye zaman ayırmalıdır. Eğitici ve eğlendirici sosyal aktiviteler güzel bir tatil planı için ilk adım olabilir. Birlikte yaşına uygun kutu oyunları oynayabilir, filmler izleyebilir, kitap okuyabilir, birlikte kek yapmak, farklı yemek tarifleri denemek gibi ev içi etkinlikler planlayabilirsiniz. Bilgisayar ve ekran karşısında kontrollü ve planlı zaman geçirmek, sosyalleşmek için aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek de öğrencilerimizi duygusal ve sosyal açıdan mutlu edecektir.

Tekrar Önemlidir

Yarıyıl tatili dinlenmenin yanı sıra konu eksiklerinin giderilmesi, soru çözülmesi ve genel tekrar yapılması açısından güzel bir fırsattır. Öğretmenlerimizin özenle hazırladığı yarıyıl tatil kitabı bugüne kadar öğrenilen bilgilerin gözden geçirilmesi, pekiştirilmesi ve öğrenme kaybı yaşanmaması için öğrencilerimizin faydalanması gereken verimli bir kaynaktır.

Rutinlerin Değişimi

Tatilin son günlerinde rutin okul düzenine hazırlık yapmak için çocuklarımız ailelerin desteğine ihtiyaç duyarlar. Yeterince dinlenen, keyifli vakit geçiren, okulunu ve arkadaşlarını özleyen çocuğunuz zihinsel olarak okula dönüşe hazır olacaktır. Bedensel olarak geçişin zor olmaması için tatil döneminde gece yatma ve sabah uyanma saatlerinde çok büyük değişiklik olmamalıdır. Tatilin son birkaç günü mümkünse ev düzeninde geçirilmelidir. Ayrıca bugünlerde okul çantası, defter ve kitaplarının kontrol edilmesinde, okul kıyafetlerinin hazırlanmasında çocuğunuza destek olabilirsiniz.

Yepyeni bir okul heyecanı ile ikinci yarıyılda yeniden bir araya gelmek dileğiyle...