t-MBA YENİ ÜRÜN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

4-6 Mart tarihlerinde Antalya’da üçüncüsü gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nda öğrencilerimiz birbirinden Özgün ve yaratıcı fikirler ürettiler.

ETİKETLER : t-mba ürün çalıştayı , t-mba ürün çalıştayı , lise eğitimi , hayat boyu öğrenme ve gelişim

Üçüncüsü gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’na katılan Doğa Koleji öğrencileri t-MBA derslerinde temelini edindikleri konuları takım çalışması ile pekiştirdiler. 4-6 Mart tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nın birinci günü t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz’ın açılış konuşması ve “Hayat Boyu Öğrenme ve Gelişim” adlı sunumu ile başladı. Açılışın ardından Tasarım Danışmanı Berkan Kaplan öğrencilerimizle bir araya gelerek ürünlerin oluşumunda izlenen tasarım adımlarını anlatan bir eğitim içeriği paylaştı. Öğrencilerin ilgi ile dinlediği ilham verici “Geleceğimizi Tasarlıyoruz” eğitiminin ardından çalıştay ekipleri bir araya gelerek tanışma toplantısını gerçekleştirdi.

Çalıştayın 2.günü öğrencilerimiz ekipler halinde özgün, yaratıcı ve bir problemi çözmeye yönelik ürün fikrini ortaya çıkarmak için çalıştılar. Tasarım odaklı düşünme prensibi ile ürünlerini şekillendiren ve prototiplerini hazırlayan  öğrencilerimiz jüri üyelerine sunumlarını yapmaya başladılar. Etkili sunum tekniklerini kullanarak, ekipler NextGen CEO’su Dinçer Karaca, Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer ve İş ve Proje Geliştirme Uzmanı Öğretim Görevlisi İsmail Veli Sezgin ve Tasarım Danışmanı Berkan Kaplan’dan oluşan jüriye ürünlerini tanıttılar. Öğrencilerimiz problem çözme, yaratıcı düşünme, birlikte çalışma, karar verme, zaman yönetimi ve sunum yapma yeteneklerini geliştirme fırsatı elde ettiler. İkinci günün sonunda sertifikalarını alan öğrencilerimiz çalıştayın derece alan takımlarının açıklanacağı 3.günü sabırsızlıkla beklemeye başladılar.

Çalıştayın son gününde öğrencilerimiz Silikon Vadisi programı yapımcısı ve sunucusu/NextGen firmasının CEO’su ve akademisyen Dinçer Karaca’nın “2020’nin Teknoloji Trendleri” eğitimine katıldılar. Sayın Karaca eğitiminde gen teknolojisinde yaşanan yenilikleri öğrencilerimizle paylaştı.

İlgi çekici bu eğitimin ardından programımız, öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri çalıştayın en dikkat çeken ürünlerinin  açıklanması ile devam etti. Üçüncülüğü The White Lotus projesi ile Kemerburgaz ve Yakacık kampüsleri paylaşırken; YourSecurity projesi ile İncek kampüsü ikincilik elde etti. Çalıştayda tüm jüri üyelerinden en yüksek puanı alan ekip ise City Information System projesi ile Adana ve Antalya kampüsleri oldu.

Program sonunda şampiyonluk madalyalarını alan öğrencilerimiz fikir zenginliği ve sinerjinin yaratıldığı çalıştaydan pek çok akademik ve sosyal kazanımla ayrıldılar.