TÜRKİYE HENTBOL FİNALİNDE İKİ TAKIMIMIZ KARŞILAŞTI, ŞAMPİYON YİNE DOĞA OLDU!

Türkiye Liseler Hentbol Şampiyonası finalinde iki Doğa takımı kupa için mücadele etti. Kazanan yine Doğa oldu!

ETİKETLER : hentbol finali , okul sporları , türkiye hentbol şampiyonası

Okul sporları tarihinde bir ilk yaşandı! Türkiye Liseler Hentbol Şampiyonası bayanlar yarı finaline yükselen Ankara Çankaya ve İstanbul Bostancı Genç Bayan Hentbol takımlarımız rakiplerini eleyerek finalde karşı karşıya geldi. Bostancı takımımızı 26 - 23 yenen Ankara Çankaya Anadolu Lisesi takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Çekişmeli geçen final maçında mücadeleyi bırakmayan Ankara takımımız ülkemizi 10-19 Mart'ta gerçekleşecek olan Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nda temsil edecek.

Finalde İki Doğa Takımı Karşı Karşıya!

Kastamonu Özel Artsam Koleji'ni 26-19 yenen Çankaya Doğa Anadolu Lisesi ilk finalist oldu. Şampiyonanın bayanlar ikinci yarı finalinde Samsun İlkadım Spor Lisesi'ni 31-24 yenen Bostancı Kampüsü Lisesi ikinci finalist oldu. Böylece bayanlar finalinin adı Doğa Çankaya Kampüsü Anadolu Lisesi- Doğa Bostancı Kampüsü Anadolu Lisesi oldu. 19 Ocak Çarşamba saat 12:50'de Rize Merkez Kapalı Spor Salonu'nda oynanan bayanlar finalinde Ankara Çankaya takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Erkekler yarı final maçında ise Ankara Rüştü Uzel EML'ni 28-27 yenen Doğa Çamlıca Anadolu Lisesi, iki yaş küçük takımıyla finale yükselerek, 20 Ocak Çarşamba günü Rize'de oynanan maçta Antalya Yükseliş Koleji'ne 43-22 yenilerek Türkiye 2.'si oldu.

Tüm takım ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, genç kızlarımıza Dünya Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz.