VELİ VE ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMLARIMIZI BAŞARIYLA TAMAMLADIK

Doğa Koleji, yeni eğitim dönemi öncesinde Türkiye geneli 124 kampüsünde tüm öğrenci ve velilerin katılımıyla düzenlenen oryantasyon programını 15 Eylül Cumartesi tarihinde tamamladı.

ETİKETLER : oryantasyon , okula hazırlık , doğa koleji rehberlik , hizmet içi eğitim , veli sunumları , okula uyum , okul fobisi

Oryantasyon programında okul hayatıyla ilk kez tanışan okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri; ilkokuldan mezun olup ortaokul hayatına geçiş yapan 5. sınıf öğrencileri ve ortaokuldan mezun olup lise hayatına geçiş yapan hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Okul öncesi ve ilkokul düzeyinde öğrencilerimiz dört gün boyunca yarım gün okula gelerek okul hayatını deneyimledi. Oyun ve etkinliklerle okula ve sınıfa fiziksel olarak alışmaları, arkadaşlarıyla tanışmaları ve öğretmenleriyle bağ kurarak okul hayatına uyumları sağlandı. Tüm kampüslerimizde uygulanan oryantasyon programıyla öğrencilerimizin yeni eğitim öğretime dönemine hazırbulunuşlulukları desteklendi.

Ortaokul ve lise hayatına adım atan öğrencilerimiz öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla tanıştı;  bu yıl ilk defa karşılaşacakları ders ve ders içeriklerini deneyimledi. Yıl boyunca derslerde ve okul hayatında gerçekleştirecekleri proje ve etkinliklerle ilgili bilgilendirildi.

8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ise Doğa Koleji sınav hazırlık kurs programıyla okul hayatına başlarken, Doğa ailesine yeni katılan ara sınıf öğrencileri İngilizce ve Almanca takviye dersleriyle yabancı dil derslerindeki becerilerine katkı sağlandı.

Oryantasyon dahilinde servis, yemekhane ve yan hizmetler personeli öğrenci ve veli iletişim konusunda eğitim alırken eğitim öğretimde daha sağlıklı, güvenli ve verimli koşulların hazırlanması için çalıştı.

Tüm velilerimiz okullar açılmadan kampüslerimize davet edilerek 2018-2019 eğitim öğretim hedefleri anlatıldı, Doğa Kolejinin fark yaratan konseptleri ve eğitim uygulamaları paylaşıldı. Güçlü bir veli iletişime inanan Doğa Koleji, veli sistem tanıtım sunumları ile her sınıf düzeyinde velilerini müfredat, müfredatı zenginleştiren proje ve içerikleri tanıtarak çocukların hayatına, başarısına ve hedeflerine yön verme konusunda velilerinden işbirliği istedi.

2018-2019 eğitim dönemi oryantasyon programını başarıyla tamamlayan Doğa Koleji, öğrencilerinin okul uyumunu desteklemeye ve güçlendirmeye yıl boyu devam edecek.