VEX EĞİTMEN EĞİTİMİYLE ÖĞRETMENLERİMİZ ŞİMDİ ROBOT KODLAMADA DAHA YETKİN

Doğa Koleji kodlama ve robotik öğretmenleri 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenen Vex EDR Eğitmen Eğitimleri için Ataşehir 3 kampüsünde bir araya geldi.

ETİKETLER : kodlama , robotik eğitimi , educats , vex edr , robotik eğitimi , ataşehir 3 doğa , robot nasıl kodlanır

Eğitimin amacı dünya çapında sınıf kullanımı için en uygun robotik platformu olan Vex EDR’yi sıfırdan programlanabilir hale getirip basitçe bir robotun nasıl yapılacağı paylaşmak. Doğa Koleji ve EduCats Robotics iş birliği ile düzenlenen eğitimin ilk gününde öğretmenlerimiz Vex EDR robotlarının montajlarını yaparken ikinci gün robotların kodlaması yapıldı. İki günün sonunda öğretmenlerimiz Vex EDR ile robot yapabilir, değişkenler üzerinde kodu değiştirebilir, bir problem üzerinde robot geliştirip öğrencilere eğitim programı hazırlayabilir duruma geldiler. Eğitim bir tek kodlama ve robotik öğretmenleri ile değil, bir çok daldan robotik alanına ilgilisi olan toplam 25 öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Vex EDR eğitimleri her yıl 40’tan fazla ülkeden ortaokul ve lise seviyesinde 18.000 takımın katılımıyla gerçekleşen VEX Robotics yarışmasına da hazırlık niteliğinde…