26.09.2020 | Doğa Koleji

26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI

Tüm dünyayı etkileyen Covid- 19 salgını nedeniyle okullarımızda olmasak da“Doğa’m Evimde” uzaktan eğitim programıyla eğitime ara vermeden devam ediyoruz. Türkçe bölümü olarak bizler yıllık uygulama planı ve akademik takvimimizde yer alan tüm etkinlik ve projeleri içinde bulunduğumuz duruma göre yeniden ‘’Qnline’’ olacak şekilde düzenledik.

En önemli ve gelenekselleşmiş etkinliklerimizden biri de “Türkçesi Varken” dil kampanyası. Dil bayramı haftası kapsamında kampanyayı yürüteceğiz. Uzaktan eğitimde olsak da kampanyanın renkli ve heyecanlı bir şekilde sürdürülmesini sağladık.

Türk Dil Bayramı haftası itibariyle (23 Eylül- 27 Eylül) yapılacak olan “Türkçesi Varken” adlı dil kampanyası 5, 6 ve 7.sınıfları kapsayan çalışmalarımız, Türkçe bölümü tarafından düzenlenen bir kampanyadır.

Bu kampanyadaki amacımız Türkçeyi yabancı sözcüklerden arındırmak, öğrencilerimizde Türkçe sözcük kullanımı konusunda farkındalık yaratmak, öğrencilerin Türk Dil Bayramı’nı coşkulu ve etkin bir şekilde kutlamalarını sağlamaktır.

Kampanya çerçevesinde öğrencilerimizle beraber bir dizi online etkinlikler yaptık.

Bunlar:

‘’

5. sınıf öğrencileri: Tişört tasarlama- anket formu doldurma

6. sınıf öğrencileri: Tişört tasarlama- anket formu doldurma- kelime bulutu oluşturma

7. sınıf öğrencileri: Tişört tasarlama- anket formu doldurma- kelime bulutu oluşturma

8. sınıf öğrencileri: Anket doldurma’’

Şeklinde yaptığımız etkinliklerimizdir.

İTÜ ETA Bağlıca Koleji Türkçe bölümü olarak özel gün ve haftalardaki etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda öğrencilerimizin hem milli değerleri özümseyeceğini hem de sosyal olarak kendini daha rahat ifade etme şansı bulacağı için bu tarz etkinliklere değer veriyoruz.