ANNELERİMİZE SEVGİ DOLU “ÇİLEK REÇELİ” HEDİYESİ…
  • KAMPÜS FİLTRELE




  • KAMPÜS ADINA
    GÖRE ARA

    Kampüs adını arama kutusuna yazarak
    kampüs ara butonuna tıklayınız.



  • BİZ SİZİ ARAYALIM




    Doğa Velisiyim
ANNELERİMİZE SEVGİ DOLU “ÇİLEK REÇELİ” HEDİYESİ…

13.05.2015 | Doğa Koleji

ANNELERİMİZE SEVGİ DOLU “ÇİLEK REÇELİ” HEDİYESİ…

Doğa Okulu Öğrencileri, 10 Mayıs 2015 Anneler Günü kapsamında “Çilek Reçeli Şenliği” düzenleyerek, annelerine kendi elleri ile çilek reçellerini hazırladı.

Çevre bilinci yüksek, doğaya saygılı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, 10 Mayıs Anneler Günü kapsamında bu yıl “Çilek Reçeli Şenliği” düzenledi. Türkiye genelindeki tüm Doğa Kampüslerinden yaklaşık 50 bin öğrencinin sevgi katarak hazırladıkları çilek reçellerini annelerini hediye ettiler.

 

Dünya genelinde en popüler meyvelerden biri olan çilek sadece lezzeti ile değil sağlığa faydaları ile de ön plana çıkıyor. Çileğin faydaları arasında ilk sırada C vitamini bakımından zengin olması geliyor. 8 adet çilek yiyerek günlük C vitamini ihtiyacınızın neredeyse 1.5 katını alabilirsiniz. C vitamininin kalp ve damar hastalıklarını önlemeden, enfeksiyon ve virüslerle savaşmaya kadar pek çok işe yaradığı düşünüldüğünde çilek hastalıklarla savaşmak için iyi bir silah olabilir. Latince adı “Fragaria Ananassa” olan çileğin 10’dan fazla çeşidi bulunmaktadır ancak, tatları ve büyüklükleri değişse de tüm çilek türleri aynı kalp şekline sahiptir.

 

Çilek Reçelleri hazırlarken kimyasal değişimi gözlemlediler.

 

Doğa Konseptli Eğitim Modeli çerçevesinde planlanan Ekoloji dersi ile öğrenciler doğa deneyimlerine dayalı bir eğitim görüyorlar. Doğa deneyimlerine dayalı eğitim içeriğinde fen, sosyal bilimler, matematik, Türkçe gibi ana derslerinde işlediği konuları doğanın içerisinde gözlemleyerek kalıcı hale getirmeyi sağlıyoruz.

 

Çilek reçeli yaparken çilekleri doğrayarak kesirlerde tam ve bütün kavramlarının eş anlamlı kelimeler olduğunu, yarım, çeyrek gibi kavramların kesir olarak değerleri, beslenme şekillerinde meyve ve sebze tüketmenin önemi, çileğin şeker ile buluşmasında ve ısının kimyasal değişimi nasıl etkilediğini yaparak öğrendiler.