Haber ve Etkinlikler

DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ "AYVA REÇELİ ŞENLİĞİ" İLE ÜRETMENİN KEYFİNE VARDI

Doğa Koleji ekoloji şenlikleri devam ediyor. Bu hafta Doğa Koleji öğrencileri ekoloji dersinde mis kokulu ayva reçeli ile tanıştı.

ETİKETLER : ekoloji şenliği , ekoloji dersi , okulda reçel , ayva reçeli nasıl yapılır

"Ayva Reçeli Şenliği"nde öğrencilerimiz hem mevsim meyvesi olan ayvanın özelliklerini öğrenci hem de diğer dersler ile ilişkilendirerek reçel şenliğini bir deney ortamına çevirerek fiziksel ve kimyasal değişimleri, tanen ve pektin gibi maddelerin işlevlerini öğrendiler. Bıçak kullanımı ile küçük el kaslarını geliştirirken, grup çalışmasında etkin katılım ile paylaşmayı ve yardımlaşmayı deneyimlediler. 

Öğrencilerimiz ayva reçeli yaparken gerçekleşen olaylardaki değişimler sorgular.
Ayvaları parçalara ayırdığımızda; Fiziksel Değişim
Ayvaları suyun içerisinde haşladığımızda; Fiziksel Değişim
Ayva ile pekmez karıştırılarak ısıtıldığında; Kimyasal Değişim
Ayvadan reçel yapıldığında; Kimyasal Değişim
Ayva ağacının yapraklarının sonbaharda sararması; Kimyasal Değişim
Ayva çiçeklerinin ayva meyvesine dönüşmesi; Kimyasal Değişim
 
 
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL