ANKARA ÇUKURAMBAR KAMPÜSÜ - OKULLAR - DOĞA KOLEJİ

OKULUMUZ

Doğa Kolejinin özgün ve ayrıcalıklı eğitimi Ankara'ya yayılıyor. Çukurambar'ın eğitim vizyonunu değiştiren Ankara Çukurambar Kampüsü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise gruplarında eğitim veriyor. Öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerine göre yapılanan kampüs modern eğitim tekniklerini kullanarak bilim ufku geniş, katılımcı, özgüveni sağlam kültürel ve teknolojik birikimin egemen olmasını sağlayacak, aydın ve yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Açık kapalı oyun alanları, spor kompleksi, dijital kütüphane, ekoloji dersliği, botanik bahçe, fen laboratuvarları, heykel, seramik, müzik atölyeleri Çukurambar Kampüsü'nün sunduğu sosyal ve akademik imkanlardan bazıları...

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Anaokulu   İlkokul   Ortaokul   Lise

İngilizce   İngilizce   İngilizce   İngilizce
    Almanca           Almanca    Almanca

KAMPÜS ETKİNLİKLERİ

İNSAN KAYNAKLARI SEMİNERİ

Çukurambar Kampüsü olarak 9 Mayıs 2019 Tarihinde İnsan Kaynakları Birimine ilişkin detaylı bilgi vermek için, okulumuzda İnsan Kaynakları Uzmanı Özge Aygan ve ekibini ağırladık.

SIFIR ATIK PROJESİ SEMİNERİ

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Sabahattin TURAN tarafından 09.05.2019 Perşembe günü saat 10.00’da okulumuzda eğitim sunumunu gerçekleştirdi.

SATRANÇ TAKIMI YAPIYORUM

Özel çukurambar doğa koleji kampüsünde "Satranç takımımı yapıyorum " projemiz yoğun ilgiyle karşılandı.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Doğa Okulu her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşattı. 23 Nisan heyecanımızı öğrencilerimizin dans gösterileri , şiirleri, tiyatro gösterileri ile bir başka yaşadık.

BANDO FESTİVALİ

“Ankara Doğa Okulları arasında yapılan Bando Festivali’nde 1. Ödülü Çukurambar Bando Takımının” Ankara Doğa Okulları arasında yapılan Bando Festivali’nde, Çukurambar Doğa Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerinden oluşan bando takımımız 1. olmuştur. Azimle çalışan ve yüksek enerjiyle jüriye performanslarını sergileyen öğrencilerimizi ve müzik öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

EKİNOKS ETKİNLİĞİ

Doğa Okulları olarak biz de her sene bugünü Sosyal Bilgiler öncülüğünde geleneksel hâle dönüşen şenliğimizle farkındalık yaratıyoruz. Hazırlanan çeşitli aktivitelerle hem eğleniyor hem de öğreniyoruz.

ANITKABİR GEZİSİ

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün bize kazandırdıklarının" önemini kavramak adına Sosyal Bilgiler bölümünün öncülüğünde Anıtkabir gezisi düzenlenmiştir.

ÖĞRENCİLER TANITIM GÜNLERİ'YLE DOĞA'YI KEŞİF TURUNA ÇIKTI

Doğa Kolejinin tüm kampüslerinde "Anaokulu ve İlkokul Tanıtım Günleri"nin ilki gerçekleştirildi. 6 Nisan'da gerçekleşen etkinlikte öğrenciler çeşitli atölyeler ve sunumlara katılarak dolu dolu bir gün geçirdi.

POWER OF SPACE TAKIMIMIZ FIRST® LEGO® League JUNIOR ANKARA TURNUVASINDA

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST® LEGO® League Jr. Ankara Turnuvasına katıldık.

8.SINIFLAR İSTASYON ÇALIŞMASI ETKİNLİĞİ

Birlik Doğa Koleji 8 . sınıf öğrencileri lise birimi tarafından hazırlanan istasyon etkinliğinde kıyasıya mücadele etti .

LİMON PİLİ

Meyvelerden enerji üretebilir miyiz? sorusunun yanıtını bulabilmek amacıyla ekoloji dersinde 2. sınıf öğrencilerimizle limon ve elma ile devre kurarak enerji ürettik .

VİYOLE TOHUM EKİMİ

Ekoloji dersi kapsamında, ilkokul kademesi ve anaokulu öğrencilerimiz yaz mevsimi tohumlarını toprakla buluşturdu.

KÜRESEL ISINMA

Ekoloji ve rehber öğretmenlerimiz önderliğinde "Küresel Isınma konulu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı" gerçekleştirilmiştir.

GEOMETRİ TAHTASI

Özel Çukurambar Doğa İlkokulu 4A sınıfı öğrencileri Matematik dersinde kutu, raptiye ve paket lastiği kullanarak geometrik şekilleri çalıştılar.

SAHADA ÖĞRENİYORUM

Çukurambar Kampüsü Öğrenci Meclisleri Sahada Öğreniyorum Etkinliği kapsamında Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret ettiler.

YARDIMLAR ŞIRNAK’DAKİ KARDEŞ OKULUMUZA

Okulumuz ilkokul kademesi olarak kendimize okul başkanlarımız ve başkan yardımcılarımız ile bir proje seçtik.

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ GEZİMİZ

Çukurambar Doğa Koleji 1. Sınıf öğrencileri olarak 26/27/28.03.2019 ve 03.04.2019 tarihlerinde Rahmi M. Koç Müzesi'ni ziyaret ettik.

ÖĞRENCİLERİMİZ TÜBİTAK ANKARA BÖLGE SERGİSİNDE

Öğrencilerimiz Tübitak 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Sergisinden davet aldı.

KAMPÜSTE SANAT

Çukurambar Kampüsü Öğrenci Meclisleri Kampüste Sanat Etkinliği kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sayın Can ÖZTOPÇU’yu ağırladı.

EKİNOKS FESTİVALİ

Doğanın yeniden doğuşunu, canlanışını kutlamak ve doğada gerçekleşen olaylara farkındalık oluşturmak için Okul öncesi, ilkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz ile “Ekinoks Festivali” kutladık.

19. d’MUN

22-24 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 19. d’MUN organizasyonunda, Çukurambar Doğa Anadolu Lisesi ve Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.