ŞİŞLİ BOMONTİ BİLİM KAMPÜSÜ - OKULLAR - DOĞA KOLEJİ

OKULUMUZ

Doğa Koleji ayrıcalıklı eğitim modelleri, çağdaş eğitim teknolojileri ve yetkin eğitim kadrosuyla Şişli'de... 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı'nda Bilim Konsepti ile eğitime başlayan Şişli Kampüsü; anaokulu, ilköğretim ve lise kademelerinde eğitim veriyor.

Bilimle İç İçe Eğitim

Doğa Koleji Bilim okullarıyla öğrencilerin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkanları sunuyor.

Doğuştan bireylerde var olan merak ve öğrenme yetisi akademik çalışmaların yanında deneysel çalışmalarla desteklendiği bilim konseptli Doğa Kampüsleri öğrencilerin bilimsel düşünme süreçlerinin de gelişmesini sağlar. Böylece çocuklar analitik düşünme yetilerini ilerleterek sentez yapma yeterliliklerini artırır. Bilim konsepti pek çok alanda deneyim ortamı ve yaşantısı sunarken çocukları sınırlı dünyalarından, dar bakış açısından, yalın düşünmekten ve tek boyuta odaklanmaktan uzaklaştırır. Onları daha geniş yelpazede, esnek, geniş ve içinde bulunduğu dünyadaki sorunlara karşı daha duyarlı davranmay teşvik eder. Mevcut durumları koşulsuz ve şartsız bir şekilde kabul etmek yerine, sorgulamaya iter.

Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmesine kaynaklık eder. Bilim konsepti okulların eğitim içerikleri öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkına varmalarına ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaya yönelik oluşturulur.

Bilim Konsepti ile Global Bakış Açısı

Bireyin dünya çapında bir bakış açısına sahip olabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi birikiminin büyük bir kısmı, lise çağlarını kapsayan zaman diliminde ediniliyor. Bu dönemdeki gözlemler, ileriki dönemlerde ortaya çıkacak olan değişimler için daha kalıcı bir birikim oluşturuyor. Bu yaşlarda edinilen bazı bilgilerin zihinde tartılması, uluslararası gelişmelere göre yeniden yorumlanması bazen zaman alıyor. Bazı bilgilerin iyice tartılıp yeni çıkarımlar yapılması için zaman gerekiyor. İşte bu zaman; lise düzeyinde başlayan eğitimle sağlanabiliyor. Öğrenci gelişimini tamamlayana kadar defalarca edindiği bilgileri tartma ve doğru genellemeler yapma olanağına sahip oluyor.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Anaokulu   İlkokul   Ortaokul   Lise

İngilizce   İngilizce   İngilizce   İngilizce
    Almanca   Almanca   Almanca
    (4.Sınıf)

KAMPÜS ETKİNLİKLERİ

SATRANÇ TASARIMLARI SERGİSİ

Şişli Doğa Koleji'nde öğrencilerimizin hayal güçleriyle yarattıkları satranç takımları sergilendi.

ANAOKULU SATRANÇ TAKIMI YAPIYOR.

Anaokulu hazırlık öğrencilerimiz, yarıyıl tatillerinde satranç kitabımızdaki satranç takımı projesini gerçekleştirdiler.

SİMULTANE SATRANÇ GÖSTERİSİ

Şişli Bomonti Doğa Koleji'nde simultane satranç gösterisi düzenledik.

ENGELLİLER GÜNÜ SATRANÇ ETKİNLİĞİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde körleme satranç etkinliğiyle farkındalık yaratıp, empati kurmaya çalışırken bu zor bir o kadar da eğlenceli satranç türünde yeteneklerimiz sergiledik.

SATRANÇ HAKLARIMI DA BİLİYORUM

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Şişli Kampüsümüz'de satranç sporundaki haklarımızı da hatırladık.

ŞİŞLİ DOĞA KOLEJİ'NDE 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA SATRANÇ TURNUVASI

Atatürk'ü, 80. ölüm yıldönümünde geleneksel 10 Kasım Satranç Turnuvamız'la andık

OUR MAGAZINE

ŞİŞLİ BOMONTİ CUMHURİYET SATRANÇ KUPASI

Şişli Doğa Kampüsümüz’de Geleneksel Cumhuriyet Satranç Kupası bu yıl 3A sınıfımızın oldu.

SATRANÇ TAŞLARINDAN TAÇ YAPIYORUM

Öğrencilerimizle satranç taşlarımızı canlandırdık...

ŞİŞLİ BOMONTİ KAMÜPÜSÜ’NDE 23 NİSAN SATRANÇ TURNUVASI

1. sınıflar arası düzenlediğimiz geleneksel 23 nisan satranç turnuvamız sonuçlandı

DAMLAYA DAMLAYA MAT OLUR

Şişli Kampüsümüz'de Dünya Su Günü’nü “Damlaya Damlaya Mat Olur” isimli simültane satranç etkinliğiyle kutladık.

YARATICI SATRANÇ TASARIMLARI PROJESİ

Öğrencilerimizin hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak tasarladıkları satranç takımları okulumuzda sergilendi.

5.SINIF SESSİZ DEYİM YARIŞMASI

2017-2018 2.dönem eğitim-öğretim yılına başladığımız hafta, Türkçe bölümü olarak öğrencilerimizi eğlenceli ve öğretici etkinliklerle karşıladık. Bu etkinliklerden biri de sessiz deyim yarışmasıydı. Sessiz sinema oyunu kurallarıyla uygulanan bu etkinlikte öğrencilerimiz, konuşmadan deyimleri arkadaşlarına anlatmaya çalıştılar. Oyun esnasında hem çok eğlendik hem de deyimlerin anlamlarını hatırladık.

ŞİŞLİ DOĞA KOLEJİ İNGİLİZCE ORTAOKUL SPELLING BEE ETKİNLİĞİ

ŞİŞLİ BİLİM DOĞA ORTAOKUL QUIZ SHOW ETKİNLİĞİ

ŞİŞLİ DOĞA BİLİM ORTAOKUL SOSYAL BİLGİLER TARİHİ DEVİRLERİ AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİYORUM

ŞİŞLİ DOĞA ORTAOKULU SEVİLEN ÜNLÜ YAZAR HABİB BEKTAŞ'I AĞIRLADI.

Şişli Doğa Ortaokulu öğrencileri Yazarlarla Söyleşi ve İmza Günü etkinliği kapsamında Türk edebiyatının ve özellikle çocuk edebiyatının ünlü yazarı Habib Bektaş ile buluştu.

YERİM SENİ SATRANCI

Şişli Doğa Kolejimiz’in en eğlenceli satranç etkinliklerinden biri de yerli malı haftası sırasında yaptığımız “yerim seni satrancı” etkinliği.

1.Sınıf Duran Elektrik Deneyi

ipli kukla

ipli kukla canlandırma

Matematik Avcısı ve "Zaman"

Anaokulu Hazırlık sınıfı "Matematik Avcısı" sunumu.