MERSİN KAMPÜSÜ - OKULLAR - DOĞA KOLEJİ

OKULUMUZ

Mersin'in öncü ve köklü eğitim kurumlarından Palmiye Koleji, 2009 - 2010 eğitim ve öğretim yılından itibaren eğitim hayatına Doğa Okulları Mersin Kampüsü olarak devam ediyor. Resim ve müzik alanındaki başarılarıyla göz dolduran Mersin Kampüsü; 20 yılı aşkın bir süredir Mersin' in aydınlık gençlerini yetiştiren Palmiye Koleji'nin deneyimli kadrosu ve Doğa Okulları'nın her alanda sağladığı katma değerle; okul öncesi eğitimden liseye, düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş, doğayı seven ve koruyan bireyler yetiştirmeye Doğa markasıyla devam ediyor. 39600 metrekare bahçe ve 4200 metrekarelik bir binaya sahip olan kampüs; binicilik tesisleri, ekoloji sınıfı, buz pateni ve geniş açık alanlarıyla öğrencilerine eğitimden fazlasını sunuyor.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Anaokulu   İlkokul   Ortaokul   Lise

İngilizce   İngilizce   İngilizce   İngilizce
    Almanca   Almanca   Almanca
    (4.Sınıf)

KAMPÜS ETKİNLİKLERİ

Ece Karaboncuk semineri; öğretmenlik mesleğinde öğrencilere nasıl koçluk yapılır, mentor öğretmen olmanın öğrenci üzerindeki olumlu etkileri nelerdir?

Lise t-MBA Öğrenci Meclisi Seçimi

Mersin Doğa Koleji Lise t-MBA Öğrenci Meclisi Seçimi

14 th d'MUN ANTALYA KONFERANSINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Mersin Doğa Anadolu Lisesi Öğrencilerimizden Asyanil KOÇYİĞİT Best Delegate, Asya İŞCEN ve Mirkan YILMAZ Outstanding Delegate ödüllerini kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

AHMET YEŞİL RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI

Ahmet Yeşil Resim Yarışması Ödül Alan Öğrenci Listeleri

PEBBLES

Bu hafta Mersin Doğa Koleji Anaokulu Çocuk Üniversitesi olarak 'Kültürel Çocuk Oyunları' etkinliğimizi gerçekleştirdik. Yunanistana ait 'pebbles' oyununu oynattığımız etkinliğimize hafta boyunca çocuklarımızı bu etkinlik için motive ederek başladık.

DEUTSCHLANDS LANDKARTE

Mersin Doğa Okulları Almanca Bölümü öğrencilerin öğrendikleri dili içselleştirip kültürünü de kavrayabilmeleri amacıyla bir etkinlik düzenledi

FUN FRİDAY - MASK DAY

Bu hafta Mersin Doğa Okulları Çocuk Üniversitesi olarak Fun Friday ''Mask Day'' etkinliğimizi gerçekleştirdik.

WHAT’S BEHIND THE CLOUDS?

Doğa Koleji İngilizce Bölümü olarak en önemli hedeflerimizden biri, öğrencilerimizin dil gelişimlerine katkıda bulunacak uluslararası etkinliklere aktif katılımlarını destekleyerek kültürel açıdan gelişimlerini sağlamak ve onların dünya vatandaşı olma yolundaki çalışmalarına yön vermektir.

'WİR HABEN KARTOFFELSALAT GEGESSEN'

Doğa Koleji öğrencilerini akademik olarak geliştirirken,sosyal yönden de hayata hazırlayıp bir dünya insanı olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

SUPER HERO DAY

Bu hafta İngilizce dersimizde tüm sınıflarımızla Fun Friday-''Super Hero Day'' (Süper Kahraman Günü) etkinliğimizi gerçekleştirdik.

PICTURE HUNTERS

Bu hafta okulumuzda ‘’Picture Hunters’’ (Resim Avcıları) etkinliğimizi gerçekleştirdik.

DOĞA’DA OKUMA SAATİ

Doğa Okulları, öğrenci merkezli eğitim modeli ile öğrencilerini öğrenme ortamına katarak kalıcı ve etkili öğrenmeler gerçekleştiriyor.

MERSİN DOĞA OKULLARI, ÖLÜMÜNÜN 77.YILINDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANDI !

Mersin Doğa Okulları, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 77.yılında düzenlediği anma töreniyle Ata’sına olan özlemini ve bağlılığını gösterdi.

ARKEOLOJİ VE BİLİM KAMPI

Mersin Üniversitesi ve Mersin Doğa Okulları işbirliği ile yapılan Arkeoloji ve Bilim Kampı etkinliğinde Doğa Okulları öğrencileri Kanlıdivane Ören yerini gezdiler.

MEİN 1. SCHULTAG

Doğa Okulları öğrencilerini eğitim- öğretime hazırlarken onları güzel bir sürprizle karşıladı.

STUTTGART ALMANCA YAZ DİL OKULU

Doğa Okulları uyguladığı eğitim modeli ile öğrencilerini bir dünya insanı olarak yetiştiriyor.

BİLİMSEL POSTERLER HAZIRLADIK

Mersin Doğa Anadolu Lisesi Fen Bilimleri Bölümü olarak öğrencilerin kendilerinin çok yönlü olarak gelişmelerini sağlamak için akademik bilgilerinin yanında yaratıcılıklarını da kullanabilecekleri çalışmalar gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin hazırladığı bilimsel posterler arasında bir yarışma düzenledik. Bu amaçla Okulumuzun 8. Sınıf öğrencilerini jüri olarak görevlendirdik. Öncelikle 8. Sınıf öğrencilerine, bir bilimsel posteri değerlendirirken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgile

3D DERSLİĞİNDE ÇOK EĞLENDİK

Öğrencilerimizin Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde öğrendiği akademik bilgileri daha kalıcı kılmak, günlük yaşamda nelerle bağlantılı olduklarını kavrayabilmelerini sağlamak adına, okulumuzdaki 3D sınıfında konularla ilgili animasyonlar izledik. Öğrencilerimiz videoları dikkatle izlerken soyut kavramları çok rahat kavrama imkanı buldular.

8.ULUSLAR ARASI AHMET YEŞİL RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI.

8.Uluslar Arası Ahmet Yeşil Resim Yarışması Sonuçları.

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ’NİN YAPTIRMAKTA OLDUĞU “YAŞLI YAŞAM MERKEZİ” İNŞAATI ZİYARETİ

Özel Mersin Doğa Anadolu Lisesi olarak sosyal sorumluluk projelerine duyarlı öğrenciler yetiştirmek biz öğretmenlerin öncelikli vazifeleri arasındadır. Bu bağlamda daha önce gerçekleştirdiğimiz “Dünden Bugüne Teknolojinin Değişimi” adlı sergimizin, okulumuzdaki tüm öğrenciler tarafından gezmesini sağladık. Bu serginin amacı Mersin Alzheimer Derneği’nin yaptırmakta olduğu “Yaşlı Yaşam Merkezi” ne katkı sağlamaktı. Bu nedenle öğrencilerimizden, Alzheimer Derneği’nden aldığımız kumbaralara sergi ge

BİYOÇEŞİTLİLİK SEMİNERİ

Mersin Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Su Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap ERGENE okulumuzda Biyoçeşitlilik ve biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin olan ülkemizdeki canlı çeşitliliği hakkında seminer verdi. Öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği seminerde Prof. Dr. Serap ERGENE’ye katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.