ANTALYA BİLİM KAMPÜSÜ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ “Bilim, Kültür ve Tarih Buluşması” İÇİN ALANYA'DA!

ANTALYA BİLİM KAMPÜSÜ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ “Bilim, Kültür ve Tarih Buluşması” İÇİN ALANYA DA!

6.06.2017 | Doğa Koleji

Antalya Bilim Kampüsü veli ve öğrencilerimiz uzman isimlerle Alanya'da ekolojik kazanımları değerlendirdi.

Antalya Bilim Kampüsü İlkokulu tarafından veli ve öğrencilerimiz ile gerçekleştirilen gezide katılımcılar, ekoloji dersi kazanımlarından ipek böceğinin yaşam döngüsü ve yetiştiriciliğini yerinde gözlemlediler. Yine bu bölgede bulunan 200 yıllık tarihi su değirmenini ziyaret eden Doğalılar, öğütüm işlemini öğrendi ve ardından yengeçlerin ve kelebeklerin olduğu kanyon yürüyüşünü doğa tutkunu değerli akademisyen Prof. Dr. Zeki Yıldırım ile gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Zeki Yıldırım'ın  “Bio Çeşitlilik” semineri ile bilgiler daha kalıcı hale geldi.

İkinci gün öğrenci ve velilerimiz, tarihin derin izlerini taşıyan Alanya Kalesi’ni hemen ardından Alanya Tersanesi, Korsanlar Mağarası, Aşıklar Mağarası ve Fosforlu Mağara’nın eşsiz güzellikleriyle buluştular. İki gün süren süren ve ilgiyi yaşayarak öğreten “Bilim, Kültür ve Tarih Buluşması” turumuzu başarıyla tamamlandı.