DOĞA OKULLARI TÜM ÖĞRETMENLERİ İLE YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIR!

Yeni eğitim - öğretim yılının hazırlıklarına hızlı başlayan Doğa Okulları Öğretmenleri, 26 Ağustos’ta başladıkları zümre çalışmalarını 5 Eylül itibariyle tamamladı.

ETİKETLER : toplantı , zümre , çalışma , eğitim , öğretim , teog , ygs , lys , inovasyon , öğretmen

6000’den fazla öğretmenin katılımıyla yapılan zümre çalışmaları İstanbul’da 15 farklı kampüste, İstanbul dışında ise belirlenen 5 ilde yapıldı. 45 bölüm başkanının 10 bölüm başkan yardımcısının ve 182 zümre başkanının yönetiminde yapılan zümre çalışmalarıyla yeni eğitim - öğretim yılına tüm öğretmenler bütün hazırlıklarını tamamlamış olarak başlıyor.

Başarının ilk adımı nitelikli zümre çalışmalarında!

Eğitimde inovasyon Doğa Okulları’nın vazgeçilmez hedefidir. Okullardaki akademik kalitenin daha da artırılması ve eğitim içeriklerinin öğrenciye ve veliye daha nitelikli bir şekilde ulaştırılması için öğretmenler arası eşgüdümü artıran zümre çalışması büyük önem taşıyor.

Bir okul olarak, sanat ve spor dallarında dünya şampiyonu olmak, uluslararası dil sınavlarında öğrencilerinizin üst düzeyde sonuçlar alması, TEOG’da yüzlerce öğrencinizin akademik derslerde tüm soruları doğru yanıtlaması ve YGS/LYS’de okul ortalaması olarak Türkiye birincisi olmak uyguladığınız yöntem ve tekniklerin geçerliliği açısından birçok alanda bizlere gösterge sağlıyor.

Doğa Okulları olarak; soru sormaktan ve sorgulamaktan korkmayan, ezberlemeyen ama öğrenen, öğrenirken mutlu olan, mutlu olduğu için öğrenme arzusu öldürülmemiş öğrenciler bizim başarımızın esasını oluşturuyor. Eğitim politikamız her bir öğrencinin sahip olduğu gelişim düzeyine karşılık gelen maksimum performansını ortaya çıkarmak. Bunun yolu da Doğa Okulları’nın eğitim anlayışının, metodolojisinin ve öğrencisine verdiği değerin zümre çalışmalarıyla tüm öğretmenlerimiz tarafından aynı kalitede yapılmasına bağlı olduğunu biliyoruz.

Doğa Okulları Öğretmenleri yeni eğitim – öğretim yılı için bir araya geldi.

Doğa Okulları’nın ayrıcalıklı eğitim sloganı, öğretmenlerin öğrencilerle olan diyalogu ve eğitimde izlenecek yöntemler ile pekişiyor. Doğa Okulları, öğretmenleri yeni dönemde işlenecek dersleri, eğitim yöntemlerini ve yapılacak etkinlikleri zümre toplantıları ile belirliyor. Doğa Okulları’nın Türkiye çapındaki tüm kampüslerinden öğretmenlerin katıldığı toplantılarda, eğitimin kalitesi ve standardı ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Zümre başkanlarının gözetiminde gerçekleştirilen toplantılar, öğretmenlerin birbirini tanıması ve deneyimlerini aktarmaları açısından da önemli. Zümre toplantılarında, aynı branştan öğretmenlerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri çalışmalar devam ederken, tüm branşlardan öğretmenler de tanışma ve birbirlerine deneyimlerini aktarma olanağı buluyor.

Yeni kampüsler ve zümre toplantıları

Zümre toplantılarında yeni açılan Doğa Okulları öğretmenleri bir gün kurum içi oryantasyona bir günde bölüm oryantasyonuna katıldıktan sonra zümre çalışmalarına katılıyor. Ayrıcalıklı eğitim sloganıyla hareket eden Doğa Okulları, yeni açılan kampüslerinde de köklü bir eğitim kurumu olma deneyimini sürdürüyor. Yeni açılan kampüslerden gelen öğretmenler de, kampüslerinde izleyecekleri eğitim yöntemlerini belirliyor ve köklü bir eğitim kurumu olmanın ayrıcalığını sürdürdüklerini vurguluyorlar.

Genç, dinamik ve deneyimli eğitim kadrosuyla yeni eğitim dönemine hazırlanan Doğa Okulları, zümre toplantıları ile yeni eğitim dönemine hazırlanıyor. Tüm branşlardan öğretmenler, yeni eğitim döneminde Doğa Okulları’nın köklü eğitim anlayışını pekiştirecek yeni projelerini de tartışıyor. Öğretmenlerin, öğrencilerle olan diyalogundan, eğitimde izlenecek yeni yöntemlere kadar tüm konuların tartışıldığı toplantılarla Doğa Okulları yeni eğitim yılına hazır.