DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL! BİR KAP MUTLULUK PROJESİ İLE 4 EKİM DÜNYA HAYVAN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADIK

Doğa öğrencileri 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü kapsamında Bir Kap Mutluluk projesini hayata geçirdiler.

ETİKETLER : hayvan hakları günü , hayvan barınakları ziyareti , bir kap mutluluk , hayvan sevgisi , çankaya belediyesi , alper taşdelen , ankara doğa

Dünya Hayvan Hakları Günü'nde tüm Doğa kampüslerinde sosyal sorumluluk projeleriyle kutlandı. Doğa Okulları Ankara İncek Kampüsü ilkokulu öğrencileri 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve hayvanlara yardımın önemini vurgulamak için okullarında “Bir Kap Mutluluk” projesini hayata geçirdiler. Bu özel proje kapsamında Çankaya Belediyesinin Çayyolu Hayvan Barınağında hazırlanan programına katılarak hayvanlara verdikleri değeri bir kez daha gösterdiler.

Eryaman Kampüsü İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı programa ilgi oldukça yoğundu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in açılış konuşmasını yaptığı programda, programa katılım kupasını Doğa Okullarına takdim ederek Doğalı öğrencilere teşekkür etti. Hayvan barınaklarında yaşayan hayvanlar için yardım kampanyasını da hayata geçiren öğrenciler, toplanan köpek ve kedi mamaları, battaniye, ıslak mendil gibi acil ihtiyaçları hayvan barınağı gezisinde teslim ederek, hem yerinde gözlem ve inceleme yaptılar hem de hayvan sevgilerini pekiştirdiler.

Tüm Doğa Kampüsleri “Hayvan Hakları" programı düzenleyerek, özellikle hayvanların tıbbi ve kozmetik deneylerde kullanılması, derisi için öldürülmesi, eğlence için avlanması ve hayvancılık sektöründe uygunsuz alanlarda yetiştirilmesi gibi onlara zarar veren uygulamalara karşı olduklarını belirterek, dünyanın sadece insanlara ait olmadığına ve hayvan dostlarımızın da yaşam haklarına saygılı olunması gerektiğini vurguladılar.