KÜÇÜK ÇİFTÇİLER HASAT FESTİVALİ'NDE ÜRÜNLERİNİ TOPLADI
  • KAMPÜS FİLTRELE




  • KAMPÜS ADINA
    GÖRE ARA

    Kampüs adını arama kutusuna yazarak
    kampüs ara butonuna tıklayınız.



  • BİZ SİZİ ARAYALIM




    Doğa Velisiyim
KÜÇÜK ÇİFTÇİLER HASAT FESTİVALİ NDE ÜRÜNLERİNİ TOPLADI

17.09.2019 | Doğa Koleji

KÜÇÜK ÇİFTÇİLER HASAT FESTİVALİ'NDE ÜRÜNLERİNİ TOPLADI

Doğa Kolejinin anaokulu ve ilkokul öğrencileri, Hasat Festivali’nde, kendi ürettikleri sebze ve meyveleri topladılar. Küçük çiftçiler, doğayla iç içe bir gün geçirmenin tadını çıkardı.

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, “Öğrencilerimiz, Hasat Festivali kapsamında; hobi bahçelerini hasat edip, kış aylarında tüketecekleri sebzeleri toprak ile buluşturdular. Kendi ekip biçtikleri fideleri ürüne dönüştürme fırsatı yakalarken, üreten kimlikleri de ön plana çıktı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimizin doğaya sahip çıkması bizim için çok değerli” dedi.

 

Çevre bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, öğrencilere sağlıklı gıdanın özü olan tohum ve tarım kültürünü yaşayarak öğretti. GDO’lu ürünlere karşı kendi sebze ve meyvelerini üreten öğrenciler, üretmenin tadını “Hasat Festivali”nde çıkardı. Tüm Doğa Koleji kampüslerinde ortak düzenlenen “Harvest Fest”e anaokulu ve ilkokul öğrencileri katılırken; doğa ile iç içe geçen bir günde bitkilerin bölümleri, büyüme süreçleri, çimlenme gibi konular üzerinde duruldu.

 

Doğa Koleji Ekoloji Bölümü tarafından düzenlenen Hasat Festivali’nde öğrenciler salopet pantolon, hasır şapka, lastik çizme giyip, küçük birer çiftçi olarak okula geldi. Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, “Öğrencilerimiz, hobi bahçelerini hasat edip, kış aylarında tüketecekleri sebzeleri toprak ile buluşturdular. Apartmanlarda büyüyen çocuklarımız, maalesef ki sebzelerin manavdan geldiğini düşünüyor. Lahananın, karpuzun, çileğin toprakta yetiştiğini, elmanın, ayvanın ağaçta yetiştiğini görmek, bu büyüme serüvenine tanıklık etmek, deneyimlemek önemli bir gelişim sürecidir” dedi.

 

“Bu Serüvenin Parçası Olabilirsiniz

 

Merve Topçuoğlu; isteyen herkesin bahçesinde, balkonunda, hatta mutfağında bu deneyimi yaşayabileceğini ifade ederek, “Eğer siz de toprakla uğraşmak ve üretmek istiyorsanız yapmanız gereken şey çok kolay. Bir saksı alıp üçte ikisini toprakla doldurun, mevsime uygun tohumları bu toprağın üzerine serpin ve üzerini yine toprakla kapatın. Can suyu verdikten sonra ihtiyacınız olan tek şey sabır ve ilgi olacak” şeklinde konuştu.

 

Sonbaharda Hangi Tohumlar Ekilebilir?

 

Sonbahar aylarında ekim yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Topçuoğlu; “Eylül ayında havuç, yeşil soğan, turp, marul; ekim ayında sarımsak, soğan, roka, tere, bakla; kasım ayında buğday, yulaf, çavdar, bezelye, bakla; aralık ayında bakla, arpacık soğan, buğday, yulaf, çavdar için ekim zamanıdır” dedi.

 

Bahçesi Olanlar Neler Yapabilir?

 

Ekim ayının ağaç dikim zamanı olduğunu sözlerine ekleyen Topçuoğlu, “Çocuğunuzla birlikte her yıl büyüdüğünü gözlemleyebileceğiniz bir ağaç dikin. İlkbaharda çiçek açacak olan lale, sümbül, nergis, fulya, beyaz zambak soğanlarını şimdiden dikebilirsiniz. Mis gibi kokuları ve renkleriyle, gül fidanları bahçenize sevgi katacak. Kışın çiçek açan sardunya, çuha, menekşe, siklamen, açelya gibi çiçeklerle de bahçenizi süsleyebilirsiniz. Artık bahçede sulama işlemine yağmurlardan dolayı çok gerek kalmıyor. Hatta çiminiz varsa gübreleme işlemi yaparsanız harika sonuçlar elde edebilirsiniz” dedi.

 

Bu Mevsimde Neler Yenmeli?

 

Topçuoğlu, “Tohumlarımıza sahip çıkalım, ne yediğimiz önemlidir, bunu unutmayalım” diyerek sözlerini sürdürürken; bu mevsimde yenebilecek ürünleri ise şöyle sıraladı: “Sebzelerden balkabağı, lahana, kereviz, pırasa, havuç, ıspanak, pazı; meyvelerden; üzüm, elma, muz, mandalina, kivi, greyfurt, nar; kuruyemişlerden; ceviz ve kestane yeme zamanıdır.”

KÜÇÜK ÇİFTÇİLER HASAT FESTİVALİ