NASA KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZ, NASA İLE VİDEO KONFERANSLARI GERÇEKLEŞTİRDİ!

5 farklı kampüsümüzdeki NASA Kulübü öğrencilerimiz astronotlarla buluştu.

ETİKETLER : NASA , NASA Kulübü , Scott Anderson , Toys on Space , PSSP , astronomi , astronot

NASA Kulübü öğrencilerimizin yürüttüğü PSSP projesi kapsamında yılın belli dönemlerinde NASA Merkezi ile canlı yayın yapılıyor. Ataşehir Doğa Okulu Uzay konsepti kampüsümüz ile beraber Şişli Doğa Okulu Bilim Okulu, Kurtköy Kampüsü, Kemerburgaz Doğa Okulu ve Acıbadem Doğa Okulu Bilim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmenlerimizin rehberliğinde okul öğrencileri ile Amerika ve Avrupa’daki partner okul öğrencileri yıl içerisinde uzay çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulundular. NASA'da görevli Astronotlarla öğrencilerimiz yaptıkları video konferans sırasında son uzay çalışmalarını, NASA’nın gelecekte yapacağı projeleri ve merak ettikleri her şeyin cevabını aldılar.

23 Mayıs 2014 tarihinde Ataşehir Doğa Okulu Uzay Konsepti kampüsü 100. NASA video konferansına katıldı. Öğrencilerimiz bu video konferanslar ile büyük bir özgüvenle, proje üretme ve hayata geçirme konusunda uygulamalar yaparak; İngilizce sunumları ile kendilerini daha iyi ifade edebilme ve pratik düşünebilme yetilerine kavuştular. NASA yetkilisi Scott Anderson'dan "Toys on Space" konusu ile ilgili, video ve görseller eşliğinde faydalı bilgiler öğrendiler. Öğrencilerimiz, uzayda astronotların kullanabileceği pratik el aletleri ve oyuncak projeleri ile Mr. Anderson'dan büyük övgüler aldılar. Ayrıca, öğrencilerimiz sordukları sorularla Mr. Anderson'un büyük beğenisini kazandılar.