SATRANÇTA AVRUPA ŞAMPİYONU DOĞA KOLEJİ

Doğa Koleji öğrencileri Karadağ'da düzenlenen Avrupa satranç şampiyonasından bir şampiyonluk ve derecelerle döndüler.

ETİKETLER : doğa koleji , doğa koleji satranç sporcular , satranç şampiyonluğu , satranç

Karadağ'ın Budva şehrinde 10-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası", Rusya, İngiltere, Azerbaycan, Almanya, Ukrayna, İspanya, Gürcistan, İsrail gibi 23 ülkeden 341 güçlü sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Avrupa'da Türk satrancının gücünü yansıtan, İstiklal Marşımız'ın okunmasına vesile olan, bayrağımızı gururla dalgalandıran, tarihi bir başarıya imza atan satranç sporcularımızla gurur duyduk. Şampiyonada,11 yaş genel kategorisinde Ankara Çukurambar Doğa Koleji öğrencimiz Zeki Berke Çaputçuoğlu Avrupa Şampiyonu oldu. Zeki Berke Çaputçuoğlu, aldığı satranç eğitimlerini üstün yeteneğiyle hayata geçirip, zor maçlarda ortaya koyduğu analiz ve çözümleme becerisiyle şampiyonada oynanan tüm müsabakalara imzasını attı.

Tekirdağ Doğa kampüsü öğrencimiz Ateş Atabey Ayhan 7 yaş genel kategorisinde altıncıIsparta Doğa kampüsü öğrencimiz Bora Yarar 9 yaş genel kategorisinde onbirinci ve İskenderun Doğa kampüsü öğrencimiz Çağdaş Piriştina 7 yaş genel kategorisinde onikinci olarak üstün başarı ile turnuvayı tamamladılar. Aldıkları kupa, madalya ve derecelerle şampiyonada üstün yeteneklerini kanıtlayan satranç sporcularımızın başarıları, Avrupa satranç otoritelerinin de takdirini topladı.

Satranç Bölüm Başkanımız Beyhan Bayraktar Somalı,153 sporcusuyla favori olarak gösterilen Rus sporcuların da yarıştığı şampiyonada zirveye yükselerek şampiyon olan Zeki Berke Çaputçuoğlu’nu kutlayıp, üstün başarıları ile turnuvayı tamamlayan tüm sporcularımızı da tebrik etti.

Genç sporcularımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz