DOĞA İÇİN BİR ADIM DA SEN AT! SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ZİRVESİ ‘20

Türkiye geneli Doğa kampüslerinden; ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri olmak üzere yaklaşık 15.000 öğrencimiz ile gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi” 26-27 Kasım'da Online Zirve Programı ile başlıyor.

ETİKETLER : sürdürülebilir kalkınma , doğa koleji çalıştay , sosyal sorumluluk , küresel hedefler , ali rıza lüle , hülya çakır , mikdat kadıoğlu

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, diğer bir deyişle Küresel Hedefler, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır.

"Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri", gelecek nesiller için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek için, bugünden doğru seçimleri yapmayı amaçlar. Tüm ülkelere, kendi önceliklerine ve dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına uygun olarak benimseyecekleri açık rehberlik ve hedefler sağlar.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin yaratıcılık, kritik düşünme becerileri, gözlem yapabilme, açıklama yapabilme, soru sorabilme, araştırma yapabilme, planlayarak üretebilme, yeni fikirlere açıklık, gerçekliklere oryante olabilme, görüşlerini savunabilme, başkalarının görüşlerini sorgulayabilme gibi bilimsel süreç becerilerini harekete geçirerek, doğaya karşı farkındalık oluşturmak, doğada gerçekleşen olayları sorgulamak ve birey olarak sorumluluklarını keşfetmek, tutum ve davranış geliştirmesini sağlıyoruz.

Türkiye geneli tüm kampüslerimizden; ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri olmak üzere yaklaşık 15.000 öğrencimiz ile gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi” 26-27 Kasım'da Online Zirve Programı ile başlıyor.

30 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında “Büyük Çevre Sorunu: Plastik Okyanusu” teması çerçevesinde zirve konusu derinleştirilerek öğrencilerin projeleri ve oluşturdukları projelere yönelik afişlerin değerlendirileceği çalıştaylar düzenlenecek. Hazırlanan proje afişleri için online sergi hazırlanacak ve lider proje tüm kampüslerimizde uyguAlanmaya başlayacak.

Online Zirve Tarihi: 26-27 Kasım 2020

14.30-14.50 Atık’a Farklı Bir Bakış: ArtWist Projesi
                       İGA Havalimanı CEO Danışmanı
                       Ülkü ÖZEREN
14.50-15.00 Çöpümüze Nasıl Sahip Çıkarız?
                       Çöpüne Sahip Çık Vakfı Proje Koordinatörü
                       Ece KURAY
15.00-15.30 Yeniden Kullan Tasarım Atölyesi
15.30 Ödüllü Soru ve 1. Oturum Kapanış

2. OTURUM: 27 Kasım 2020
14.00-14.05 Program Açılışı
14.05-14.30 Küresel İklim Değişimi
                       İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi
                       Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU
14.30-15.00 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
                       UNDP Türkiye Çözüm Haritalama Yöneticisi
                       Gülşah EKER
15.00-15.30 2030: Nasıl Bir Dünya Görmek İstiyoruz?"
                       Dünyanın En Büyük Dersi Genel Koordinatör
                       Buse GEDİK
15.30 Ödüllü Soru – 2. Oturum Kapanış

Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayları ve Dijital Sergi

Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayları, 30 Kasım-4 Aralık haftası içerisinde okul öncesi ve ilkokul tüm öğrencilerimizle Ekoloji öğretmenleri liderliğinde canlı ders olarak yapılacaktır. “Dünya’nın Büyük Sorunu Plastik Atıkları” konu alınarak farklı proje çalışmaları yapılacaktır. Meclis Başkanları liderliğinde oluşturulan gruplar ile Çalıştaylar aynı tarihte yapılarak projeler üretilecektir.

Plastik atıkları, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden
Hedef 11: Sürdürülebilir Yaşam ve Yaşam Alanları,
Hedef 12: Sorumlu Tüketim ve Üretim,
Hedef 13: İklim Eylemi,
Hedef 14: Sudaki Yaşam,
Hedef 15: Karasal Yaşam üzerinde ayrıntılandırılarak, yaptığımız bir davranışın sonucunun sadece 1 kişiyi ya da 1 nesneyi etkilemediğine çıkarım yaparak derinleştireceğiz.

Çalıştaylarda öğrencilerimiz kampüslerinde uygulanabilir projeler tasarlayarak, projeye yönelik afişler hazırlayacaktır. Tüm İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji kampüslerinin ortak bir sergi çalışması yapılarak "Proje Afişleri ve Çözüm Önerileri Sergisi" yapılacaktır.