Haber ve Etkinlikler

HAYDİ PİLLER GERİ DÖNÜŞÜME!

Duracell ve Doğa Koleji iş birliği ile sürdürülebilirlik alanında “Battery Friend Forever” Atık pil geri dönüşüm kampanyası hayata geçiyor.


Proje kapsamında; tüm Doğa Koleji kampüslerinde toplanan atık piller bilim setlerine dönüşecek ve deprem bölgesindeki okullara bağışlanacaktır. Toplanacak her 1 ton atık pil, 1000 öğrenci bilim setine ulaşmış olacaktır.  Proje ile hem doğa korunacak hem de eğitime destek olunacak. YGA tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan bilim setleri ile binlerce çocuk bilimle tanışacak. 

Siz de atık pillerinizi toplayarak projenin bir parçası olabilirsiniz. 

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu,Doğa Kolejinde verdiğimiz Ekoloji eğitiminde öğrencilerimizin doğa ile bağlarını güçlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik projeleri ile olumlu ve olumsuz davranışların sorgulamasını sağlıyoruz. Her proje bizler için doğaya atılan büyük bir adım. Atık pil geri dönüşüm kampanyası gibi birçok proje hayata geçiriyoruz ve öğrencilerimizi süreci hayal edip, yönetmek ve yürütmenin tam ortasına koyuyoruz. Geleceğin Doğası için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek ve bugünden doğru seçimler yapmamızı sağlamak amacı ile yürütülen projede; sürdürülebilir yaşamın en önemli ipuçlarından biri çöp ve atık kavramlarının bilincinde olmak temel hedeftir. Öğrencilerimize edindirmek istediğimiz en önemli kazanımlardan biri doğaya karşı sorumluluklarınızın farkında olunması.” dedi.



DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL