GELENEKSELLEŞEN GÖSTERİLER - KURUMSAL - HAKKIMIZDA - DOĞA KOLEJİ

GELENEKSELLEŞEN GÖSTERİLER

Geleneksel Yıl Sonu Gösterilerimizde Öğrencilerimiz Sahnede Devleşiyor

Müzik çalışmalarında da örnek gösterilen eğitim sistemimizde öğrencilerimize zengin içerikli bir müzik eğitimi sunuyoruz. Alanında deneyimli öğretmenlerimizle çalışan öğrencilerimiz, pek çok enstrümanı çalmayı öğreniyor. Yaptığımız geniş çaplı organizasyonlarla öğrencilerimiz, sanat alanındaki pratiklerini sergileme olanakları buluyor. Müzik ve dans gecesi her akademik yılın sonunda farklı bir konseptte ve ünlü isimlerle gerçekleştiriliyor. Doğa Çok Sesli Korosu, ritim grupları ve solo performanslardan oluşan muhteşem konserler ve Doğa Koleji lise öğrencilerinin sergilediği dans gösterileri izleyenleri büyülüyor.

Yeşilçam Müzikali'yle Sinema ve Müzikal Tarihimize Sahip Çıktık

Doğa Koleji öğrencileri tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenen Yeşilçam Müzikali'nde izleyiciler, hem eskileri yâd etti, hem de Yeşilçam'ın unutulmaz şarkılarıyla müzik ziyafeti çekti. Doğa Koleji öğrencileri, toplam 55 kişilik dev müzikal kadrosuyla, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Türkan Şoray, İzzet Günay, Fikret Hakan, Ediz Hun ve Yeşilçam'ın unutulmaz pek çok ismi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda buluştu. Müzikalden elde edilen gelirin tamamı Afrika Su Kuyusu Projesine aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı Destekliyoruz

Doğa Koleji klasik müziğe hem müfredatında geniş yer veriyor hem de her türlü klasik müzik etkinliğini destekleyerek bu müzik türünün ülkemizde daha da kök salmasına katkıda bulunuyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konserlerine sponsor olarak destek veren Doğa Koleji hem Ankaralı müzikseverlere hem de Türkiye'deki tüm klasik müzik tutkunlarına hizmet etmekten mutlu oldu. 28 Aralık 2012 tarihinde Ankara Spor Salonu'nda (Arena) Şef Erol Erdinç yönetiminde gerçekleştirilen konserin konukları Klazz Brothers ve Cuba Percussion gruplarıydı.

Yarışma Değil Buluşma: Doğa Koleji Tiyatro Festivali

Doğa Koleji Drama ve Tiyatro Bölümü her yıl kendi kampüslerinde Türkiye’den ve yurtdışından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılım gösterdiği öğrenci tiyatrosu festivali düzenlemektedir. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda da model olarak sunulan bu festival, çocukların birbirleriyle yarıştırıldığı rekabetçi sanat festivallerine alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Sanatın standart bir ölçümünün olmayacağı düşüncesinden hareketle, çocuklar ve gençlerin tüm farklılıklarına rağmen sanatla kucaklaşması gerektiği festivalin felsefesini oluşturmaktadır. Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen öğrencilerin kültürel kaynaşma yaşadığı dostluk ve sevgi dolu festival çocukların ve gençlerin tiyatro sanatını sevmesi için düzenlenmektedir.