ÖĞRENCİ MECLİSİ BÜYÜK BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İLE KELEBEK ÇOCUKLARA YARDIM ELİNİ UZATTI!

Doğa Okulları Acıbadem Bilim Kampüsü Öğrenci Meclisi, halk dilinde ‘kelebek hastalığı’ olarak bilinen ‘epidermolizis bülloza’ hastalığının tek destekçisi olan DEBRA Türkiye Derneği ile iletişime geçerek büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , lise , acıbadem bilim kampüsü , sosyal sorumluluk , proje , farkındalık , kelebek hastalığı , yardım , destek

Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Projeleri Başkanı Deniz Altınok, öğrenci meclisi ile süren çalışmaları sonucu yardım kampanyası düzenledi. Kelebek hastalığıyla savaşan aileler ve çocuklarına yardım etmek için başlattıkları projeye tüm lise öğrencileri destek verdi. Kendi harçlıkları ile kelebek hastalığının ilaçlarını, sargı bezlerini temin ettiler. EB hastalığında, deri hassas olduğu için ufak bir sürtünme veya dokunuş ile su toplamasına yol açan hastalıkta minik çocuklar oyuncaklarla bile oyun oynayamadıklarını duyan öğrenciler, onlar için kendi emekleri ile yaptıkları oyuncakları hazırladı.

Toplanan yardımlar, ülkemizin önde gelen iş adamlarından Ali Sabancı’nın desteği ile öğrenci meclisi tarafından Ankara’da bulunan derneğe teslim edildi. Havaalanında Dernek Başkanı Adem Akyüz tarafından karşılanan meclis öğrencileri, halk arasında Kelebek Çocuk olarak bilinen hastalarla bir araya geldi. Hasta ve hasta yakınlarının kurduğu dernekte kelebek hastalığı ile savaşan aileler ve Başkan Akyüz ile bir araya gelen öğrenciler, bu hastalığın tanısı ve yaşamsal zorlukları konusunda kendilerinden bilgi aldı. EB hastalarının, her zaman yanlarında olacaklarını belirten öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı. “Kelebek Çocukları Tanıyor musunuz? Biz tanıyoruz… Ya siz ?” diyen Doğa Okulları Acıbadem Meclis Öğrencileri, yardımsever büyüklerine kelebek çocukların seslerini duymalarını ve destek olmalarını isteyerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Uluslararası bir dernek olan DEBRA Türkiye Dernek Başkanı Adem Akyüz “Bu kadar duyarlı ve bilinçli öğrenciler yetiştirdiği için Doğa Okulları'nı tebrik ediyorum.” dedi.