SAHADA ÖĞRENİYORUM PROJESİ İLE t-MBA ÖĞRENCİLERİ AKTİF SAHA PROJELERİNİ BAŞARIYLA DEVAM ETTİRİYOR…

t-MBA programı yine t-MBA Öğrencilerinin geleceklerine bir ışık tutuyor.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , lise , sahada öğreniyorum , proje

t-MBA Öğrencilerinin yürüttüğü “Sahada Öğreniyorum” projesi ile aktif sahada mesleki kariyerlerini ve aktif saha hayatını yakından tanıyorlar. Hem meslek seçimleri hem de iş dünyasının mutfağı olan sahayı yakından inceleme fırsatı buluyorlar.

Tüm Doğa Okulları Kampüsleri ardı ardına gelen Sahada Öğreniyorum projeleri ile t-MBA Öğrencilerine önemli katkılarda bulunuyorlar. Yapılan ziyaretlerde, iş hayatının başlangıç noktası olan sahaların nabzı tutuluyor.

Tuzla Kampüsü t-MBA Öğrencileri projelerini, Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiler. Microsoft Türkiye Pazarlama Müdürü Çiğdem Kayalı, Microsoft Türkiye Eğitim ve İş Geliştirme Müdürü Eyyüphan Keskin ile bir araya gelen t-MBA Öğrencileri, verilen eğitim ve sunumlar ile şirketin pazarlama, eğitim ve iş geliştirme süreçleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Cevizlibağ Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise  ''Sahada Öğreniyorum'' projesi kapsamında birçok ünlü firmayı bünyesinde barındıran Shaya Şirketler Grubu'na ziyarette bulundu. Şirketin satın alma süreci, personel eğitimleri gibi birçok konuda bilgi alan öğrenciler yetkililere merak ettikleri soruları sorarak ve şirketin birimlerini gezerek iş yaşamı hakkında yerinde gözlem yapma ve bilgi sahibi olma şansını yakaladı.

Çamlıca Kampüsü t-MBA Öğrencileri, t-MBA ile ‘Sahada Öğreniyorum’ etkinliğini Türkiye’nin lider firmalarından Şişecam ile gerçekleştirdi. İnsan Kaynakları Uzmanı Selim Kurutlu’dan şirketin tarihi ve işleyişi hakkında bilgi alan t-MBA Öğrencileri, üretimden tasarıma kadar merak ettikleri sorulara cevap buldular.

Bostancı Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise saha deneyimlerini sektöründe lider firmalardan biri olan Teknik Yapı ile gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, inşaat sektöründeki gelişmelerden, alınan eğitimlerin kazanımlarından bahsedildi .

Antalya Kampüsü t-MBA Öğrencileri SunExpress Hava Yolu şirketini ziyaret ettiler. Hava yolu firmaları ile ilgili detaylı bilgi alan t-MBA  Öğrencileri  SunExspres için özel ürettikleri Doğa logolu hediyeleri takdim ettiler.

Afyon Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise sahada öğreniyorum kapsamında Sayın Prefabrik Hazır Beton Fabrikası’nın ve Ogaş Şekerleme Fabrikası’nın üretim, pazarlama, satış, iş güvenliği gibi birimlerinin faaliyetlerini uzmanlardan, aldıkları t-MBA eğitiminin katkısı ile fikirlerini yetkililerle paylaştılar. Afyon Kampüsü t-MBA Öğrencileri, sektörde ikinci durak olarak kendilerine İkbal Termal Otel & Spa’yı belirlediler. Sahada öğreniyorum projesinin bir diğer adresi olarak turizm, ik ve pr konularında bilgi alan t-MBA Öğrencileri önerilerini çalışanlarla paylaşarak Sahada Öğreniyorum projesinin önemli bir katkısını çalışanlarla paylaştılar.

Alanya Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise Kestel mevkiinde bulunan 5 yıldızlı Sun Star Otel’i ziyaret etti. Turizm departmanlarının işleyişi, yönetim ve insan kaynakları politikaları hakkında detaylı bilgiler alan öğrenciler otelin ana merkezi mutfak departmanını yakından inceleyerek cheften bilgiler aldı. Saha incelemeleri esnasında kat hizmetlerinin müthiş müşteri politikalarını gözlemleme fırsatları oldu.

Ataşehir Kampüsü t-MBA Öğrencileri Sahada Öğreniyorum projesi için Halk Bankası Müdürü Burak Boyacıoğlu 9. Sınıf öğrencilerimize Halk Bankası  birimlerini ve görevlerini tanımlayarak sektörel bilgiler verdi. Para ve Finans, Ekonomi gibi derslere yönelik içeriklerden bahseden Boyacıoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Özlüce Kampüsü Öğrenci Meclisinin gerçekleştirdiği ‘’Sahada Öğreniyorum’’ çalışmaları kapsamında öğrenciler, hakimlik, savcılık ve adli amirlik ve personellik mesleklerini yerinde tanıyabilmek için Bursa Adalet Sarayı’nı ziyaret ettiler. Aldıkları Ticaret Hukuku dersine gösterdikleri önemi belirten, adalet sisteminin en önemli temel taşı olan mesleki anlamda hukuk ve adalete senelerini vermiş değerli hakim, savcı ve idare amirleri ile yaptıkları görüşmelerle  adalet ve hukuk hakkında değerli bilgiler aldılar.

Çayyolu Kampüsü t-MBA Öğrencileri, Çorap ve Demir Çelik Fabrikalarını, Şanlıurfa Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise Şanlıurfa Karakucak çırçır (pamuk), tekstil fabrikasını ziyaret ettiler.

Tarım ve Sanayinin önemini sahada gören öğrenciler, t-MBA derslerinde sıkça bahsettikleri üretimin ana elemanlarını gözlemleme fırsatı yakaladılar. Öğrencileri iş hayatına kalifiye eleman olarak yetiştirmeyi amaç edinen t-MBA programı, t-MBA Öğrencilerinin başarılı projeleri ile hayat bulmaya devam ediyor. Kariyerlerine, Sahada Öğreniyorum projesi ile üretimin ilk adımını tanıyarak başlayan öğrenciler, öğrendikleri bilgileri yaptıkları iş projeleri ile birleştirerek, çözüm odaklı çalışmalar planladıklarını dile getirdiler.