Haber ve Etkinlikler

DOĞA HARİKASI TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

TÜBİTAK'ta derece alan Acarkent kampüsü öğrencimiz Hasan Hakan Sarıca'dan başarı haberleri gelmeye devam ediyor.


53. TÜBİTAK Liseler Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na biyoloji alanında hazırladığı proje ile katılan Doğa Koleji Acarkent kampüsü öğrencisi Hasan Hakan Sarıca, TÜBİTAK tarafından Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi. 

"Immobilize Enzim Kullanarak Polikaprolakton Hidrolizi" isimli biyoloji alanındaki projesi ile 53. TÜBİTAK Liseler Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan ve 25 bin 95 proje arasından Türkiye derecesine layık görülen Doğa Koleji Acarkent kampüsü öğrencisi Hasan Hakan Sarıca, ülkeyi dünyada temsil edecek. Projesi ile immobilize enzimler kullanarak plastiklerin biyobozunumunun artırılması ve kısa sürede parçalanması sağlanarak çevre kirliliğinin azaltılması ve biyoçeşitliliğin korunmasını amaçlayan Sarıca, TÜBİTAK tarafından Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda (International Science and Engineering Fair) Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi. ABD'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması, 13-19 Mayıs 2023'te gerçekleşecek.

13-19 Mayıs 2023 tarihler arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etme başarısı göstererek bizleri gururlandıran öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL