TÜBİTAK KUTUP PROJELERİ YARIŞMASINDA BAŞARI

22-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenen TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında öğrencilerimiz, projeleri ile Türkiye 3.lüğüne ve teşvik ödülüne layık görüldüler.

Lise öğrencilerinin Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve kutup bilimleri alanında araştırmalar yapmaya yönlendirilen öğrencilerin bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla ülkemizin gelecekte uluslararası bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden biri haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında finale kalan projelerimiz gururumuz oldu.

Samsun kampüsü öğrencilerimiz Melisa Bahadır, Yavuz Selimhan Kaya ve Defne Yıldırım danışman öğretmenleri Çiğdem Özgürdal ile gerçekleştirdikleri “Kuzey denizindeki buz tabakasının zarar görmesini engellemek amacıyla, ticaret yapan gemilerin dış yüzeylerine tutunan mikroskobik ve makroskobik canlılar ile diğer kirleticiler nedeniyle kutup ekosistemini olumsuz yönde etkileyen gemilerin yüzeylerinin hijyen kontrolünü ve dezenfekte edilmesini” hedefleyen “Buzulların Altında Yatan Gizli Tehlike” isimli projeleri ile Türkiye 3.lüğünün sahibi oldular.

Bostancı kampüsü öğrencilerimiz Esra Bozkurt, Ece Kahraman ve Alper Kaan Genç danışman öğretmenleri Mesude Arıyan ile birlikte gerçekleştirdikleri “Araştırmacıların günlük rutinleri düşünülerek hem konaklayacakları hem de araştırmalarını sürdürebilecekleri bilimsel açıdan donanımlı ve aynı zamanda yuva algısı oluşturabilecek sağlıklı, güvenli ve bilimsel çalışma ortamına sahip bir konsept oluşturmayı” hedefleyen “Beyaz Kıtada Türk Bilim İstasyonu Tasarımı” isimli projeleri ile teşvik ödülünün sahibi oldu.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.