2. ULUSLARARASI ANKARA KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Festival bu yıl perdelerini Doğa Okulları'nda açıyor. Ankara Doğa Okulları'nın desteklediği festivalde kuklalar ve kuklacılar Ankara'da buluşuyor.

ETİKETLER : kukla , festival , tiyatro , kuksader , karagöz

Çocukların hayal dünyasını geliştirmek ve yetişkinlere farklı bakış açıları sunmak için Ankara'da ikincisi gerçekleştirecek olan Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 7'den 77'ye tüm kukla severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Kukla sanatçıları bu organizasyonla ikinci kez Ankara’da buluşuyor. Mayıs ayında Ankara kuklalar ve kuklacılarla bahara ‘merhaba’ diyecekler. KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) ve Tiyatro Tempo’nun birlikte düzenlediği festival bu yıl 6-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Ankara Doğa Okulları'nın desteklediği Uluslararası Ankara Kukla Festivali perdelerini Ankara Doğa Okulları'nda açıyor ve festival açılış oyunu "Karagöz Çevreci" çocuklarla buluşuyor. Haluk Yüce'nin bir atölye çalışması'nın da olacağı festivalin ilk gününde kuklalar minik kuklacılarla buluşacak. “Sokrates’in Son Gecesi“ festivalin ilgi çeken oyunlarından. Festivalin İstanbul’dan iki konuğu var. Türkiye’nin en nitelikli toplulukları arasında yer alan Tiyatro Tem ve BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) eğlenceli iki oyunla festilde yer alıyor. ‘Dünya’nın Yemeği’ adlı oyunlarıyla Tiyatro Tem Ankaralı izleyici ile buluşurken, BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) ‘Lorca’nın Acıklı Güldürüsü’ oyunuyla festivale renk katacak.‘Sokrates’in Son Gecesi’ ise festivalin dikkat çeken oyunlarından.

Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik oyunların sergileneceği festivalde üç yerli üç yabancı grubun sergileyeceği 10 farklı oyun yer alacak. 2. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'ne bu yıl üç farklı ülkeden gruplar dört farklı oyunla katılıyor. Ankara Goethe Enstitüsü’nün konuğu olarak festivalde yer alacak Altrego Kukla Tiyatrosu genç ve yetişkinler için ‘Aloha He’ adlı oyunu sergileyecek. Bulgaristan’dan Sliven Devlet Kukla Tiyatrosu Franz Kafka’dan uyarlanan   ‘Samsa Ailesi’ adlı yetişkin oyununun yanı sıra ‘Pitka’ adlı çocuk oyununu sergileyecekler. Festivale katılan üçüncü yabancı topluluksa Moldova’dan geliyor. İzvaraşul Vesel Kukla Tiyatrosu ‘Prenses Benek’ adlı çocuk oyununu Tiyatro Tempo salonunda ve okullarda sergileyecek. Aynı zamanda Moldovalı kukla sanatçıları öğretmenler için bir de kukla atölyesi gerçekleştirecekler.

UNESCO tarafından ‘Dünya Kültürel Mirası’ kabul edilen Karagöz’ün Başkent Ankara’da bir kukla festivaline ev sahipliği yapmasını sağlamak amacı ile bu yıl Tiyatro Tempo festivalde -içinde bir ‘Karagöz’ oyunu olmak üzere- 4 farklı oyunla yer alacak.