Haber ve Etkinlikler

2018 DOĞA KOLEJİ AKIL OYUNLARI FİNALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

Bu yıl ikincisi düzenlenen Akıl Oyunları Yarışmasının finali, 25 Nisan -2 Mayıs tarihlerinde Ataşehir kampüsümüzde ve 87 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

ETİKETLER : akıl oyunları , doğa koleji matematik , lise matematik , doğa koleji yarışma , analitik düşünce

Lise Matematik Bölümünün ikincisini düzenlendiği Akıl Oyunları Yarışmasının 1. aşamasına Doğa Kolejinin 81 lise kampüsünde eğitim gören 4116 9.sınıf öğrencisi ve 3663 10.sınıf öğrencisi katılım gösterdi. Büyük rekabetin yaşandığı yarışmanın birinci aşamasında öğrencilerimize çoktan seçmeli sınav uygulandı. İlk aşama sonunda her kampüsten üçer kişilik Akıl Oyunları takımları belirlendi. Yarışmanın ikinci aşamasında öğrencilerimize e-doğa üzerinden online sınav uygulandı ve finale kalan öğrenciler belirlendi. Yarışmanın son aşaması ise Akıl Oyunları Türkiye Finali Ataşehir 1 kampüsünde gerçekleştirilecek ve bölge finalisti olarak gelen takımlar yarışacak.

Tarih: 25 Nisan 2018 (9.sınıflar) - 2 Mayıs 2018 (10.sınıflar)
Yer: Ataşehir 1 Kampüsü  
Saat: 12.30 -14.30


9.sınıflar Akıl Oyunları Türkiye finalistleri; Sakarya, Ankara Çayyolu, Ankara Eryaman, Yalova, İzmir Mavişehir, Lüleburgaz , Ataşehir 3, Halkalı 2, Kartal, Çekmeköy, Aydın, Gaziantep, Şişli, Nazilli kampüsleri olarak belirlendi.

10.sınıflar Akıl Oyunları Türkiye finalistleri ise; Antalya, İnegöl, İzmir Mavişehir 1 ve Mavişehir 3, Manisa , Ataşehir 3, Ankara Çayyolu, Sakarya, Düzce, Tuzla, Ataşehir 1, Halkalı 2, Ordu, Diyarbakır ve Çorum kampüsleri olarak belirlendi.

 
Öğrencilerin zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan yarışmada öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de analitik düşünme teknikleri ile tanışıyorlar. Bu yarışmalar sayesinde öğrenciler, strateji geliştirme, sorun çözme ve planlama yapma gibi yeteneklerini geliştirerek bu yetenekleri diğer branş derslerine de yansıtıyorlar. Öğrencilerimiz yarışma sonucunda kampüsler arası ve kendi akranları ile değerlendirildikleri için hem motive oluyorlar. 

Finale kalan öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.  

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL