2019 YKS BAŞVURULARI BAŞLADI

12. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği 2019 YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart tarihlerinde yapılacaktır.

ETİKETLER : 2019 YKS , Doğa Koleji Rehberlik , üniversite sınavı

Öğrencilerimiz ve velilerimiz sistemin tüm detaylarını ÖSYM’nin sayfasında yer alan 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’ndan öğrenebilirler.

Başvurularının başladığı 12 Şubat tarihinde tüm 12. sınıf öğrencilerimize başvurular ve kılavuzdaki önemli bilgiler ile ilgili sunum yapılmış, velilerimize bir bilgilendirme bülteni gönderilmiştir.

2019 YKS Başvuru Adımları

1.Öğrencilerimizin online başvurularının yapılması

Öğrencilerimizin sisteme başvuruları rehber öğretmenler tarafından öğrenci ile birlikte yapılacaktır. Öğrencilerimize bugünden itibaren rehber öğretmenleri tarafından sırayla okul saatleri içinde randevu verilecektir. Başvuru sırasında öğrencimizin TC kimlik numarası, iletişim bilgileri, öğrencilerimizin gireceği sınav oturumları, sınava girmek istedikleri sınav merkezleri seçilecek ve öğrencimizin web kamerayla fotoğrafı çekilecektir.

2.Sınav ücretinin yatırılması

TYT

50 TL

TYT ve AYT

100 TL

TYT, AYT ve YDT

150 TL

Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemler’de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatırabilir.

Aşağıda bilgileri bulunan bankalar ve ödeme seçenekleri kullanılabilir:

• Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.

Sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, çocuğunuzun T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeniz gerekmektedir. Ödeme yapıldıktan sonra bankadan ayrılmadan dekont mutlaka kontrol edilmelidir.

3.Başvuru işlemlerinin kontrolü

Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra öğrencimiz ödeme yaptığına dair elindeki dekont, e-dekont ile birlikte okula gelecek ve rehber öğretmen ile başvuru kontrolü yapılacak. Başvuruyu yaptığına dair okuldan yazılı bir belge verilecektir.

Öğrencilerimiz başvuru işlemlerini https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru süresi içinde kontrol edebilir, gerektiğinde değişiklik ve güncellenme yapılabilir.

2019 TYT, ÖSYM’nin daha önce duyurduğu gibi 15 Haziran tarihinde, AYT ve YDT ise 16 Haziran tarihinde yapılacaktır.

2019 YKS sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanacaktır. Her yıl olduğu gibi sınav sonuçları açıklandığında öğrencilerimiz tercih danışmanlığı için velilerimizle birlikte okula davet edilecektir.

YKS başvurularının başlaması ile öğrencilerimizin sınav heyecanı bir kat daha arttı. Bu heyecanın sizlerin de desteğiyle motivasyona ve başarıya dönüşmesini; öğrencilerimize de hedeflerine ulaşacakları başarılı bir YKS hazırlık süreci dileriz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü

ÖSYM 2019 YKS Başvuru