2020 PASCAL – CAYLEY - FERMAT MATHEMATICS CONTEST BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Lise Matematik Bölümü yurt dışı yarışmalara katılmaya devam ediyor.

ETİKETLER : matemetik uygulamaları , uluslararası matematik müfredatı , pascal , cayley , fermat , lise matematik , eğlenceli matematik , matematik sınavı

Waterloo Üniversitesi'nin her yıl düzenlediği 9. sınıflara yönelik Pascal Mathematics Contest, 10. sınıflara yönelik Cayley Mathematics ve 11. sınıflara yönelik Fermat Mathematics Contest kampüslerimizde başarı ile uygulandı. 9-10-11.sınıf öğrencilerimiz 25 soruluk sınavı 1 saat içinde cevaplandırdılar. 150 puan üzerinden değerlendirilecek olan sınav Kanada’ya kargolandı ve Mart ayında açıklanacak. Bu yarışmanın sorularının çevirisini Acarkent kampüsümüz yapıyor ve bu yarışmayı Türkiye’de uygulayan okullara biz gönderiyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Sınava katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, güzel sonuçlarını bekliyoruz…