Haber ve Etkinlikler

2020 YKS KILAVUZU YAYINLANDI

12. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği 2020 YKS başvuruları 6 Şubat-3 Mart tarihlerinde yapılacak.

ETİKETLER : 2020 yks ne zaman , yks başvuru kılavuzu , ösym , yks tarihleri , üniversiteye hazırlık

Üniversite adayı 1 milyonu aşkın öğrenci için YKS başvuruları başladı. YKS başvuruları 3 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Öğrencilerimiz ve velilerimiz sistemin tüm detaylarını ÖSYM’nin sayfasında yer alan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’ndan inceleyebilirler. 

2020 YKS Kılavuzu için tıklayınız...

Bugün itibariyle tüm kampüslerimizde rehber öğretmenlerimiz, 12. sınıf öğrencilerimize yönelik 2020 YKS başvuru süreci ve kılavuzdaki önemli bilgilerle ilgili sunum yaptılar. 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır. 20 Haziran 2020 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran 2020 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT),öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır. Başvurularının başladığı 6 Şubat tarihinde tüm 12. sınıf öğrencilerimize başvurular ve kılavuzdaki önemli bilgiler ile ilgili sunum yapılmış, velilerimize bir bilgilendirme bülteni gönderilmiştir.

2020 YKS Başvuru Adımları

  1. Öğrencilerimizin online başvurularının yapılması
     

Öğrencilerimizin sisteme başvuruları rehber öğretmenler tarafından öğrenci ile birlikte yapılacaktır. Öğrencilerimize bugünden itibaren rehber öğretmenleri tarafından sırayla okul saatleri içinde randevu verilecektir. Başvuru sırasında öğrencimizin TC kimlik numarası, iletişim bilgileri, öğrencilerimizin gireceği sınav oturumları, sınava girmek istedikleri sınav merkezleri seçilecek ve öğrencimizin web kamerayla fotoğrafı çekilecektir.

  1. Sınav ücretinin yatırılması
     

TYT

70 TL

TYT ve AYT

140 TL

TYT, AYT ve YDT

210 TL


Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemler’de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatırabilir.

Aşağıda bilgileri bulunan bankalar ve ödeme seçenekleri kullanılabilir

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.
     

Sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, çocuğunuzun T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeniz gerekmektedir. Ödeme yapıldıktan sonra bankadan ayrılmadan dekont mutlaka kontrol edilmelidir.

  1. Başvuru işlemlerinin kontrolü
     

Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra öğrencimiz ödeme yaptığına dair elindeki dekont, e-dekont ile birlikte okula gelecek ve rehber öğretmen ile başvuru kontrolü yapılacak. Başvuruyu yaptığına dair okuldan yazılı bir belge verilecektir.


Öğrencilerimizin başvuru işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru süresi içinde kontrol edilebilir, gerektiğinde değişiklik ve güncellenme yapılabilir.

2020 TYT, ÖSYM’nin daha önce duyurduğu gibi 20 Haziran tarihinde, AYT ve YDT ise 21 Haziran tarihinde yapılacaktır.

2020 YKS sonuçları 23 Temmuz tarihinde açıklanacaktır. Her yıl olduğu gibi sınav sonuçları açıklandığında öğrencilerimiz tercih danışmanlığı için velilerimizle birlikte okula davet edilecektir.

YKS başvurularının başlaması ile öğrencilerimizin sınav heyecanı bir kat daha arttı. Bu heyecanın sizlerin de desteğiyle motivasyona ve başarıya dönüşmesini; öğrencilerimize de hedeflerine ulaşacakları başarılı bir YKS hazırlık süreci dileriz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü


DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL