Haber ve Etkinlikler

2024 VEX ROBOTICS'TE ŞAMPİYONLUK

VEX Robotics Turnuva’sında 11 takımla yarışan lise robotik takımlarımız, şampiyonluk dahil 3 değerli ödül kazanarak turnuvaya damgasını vurdu.


"Dünyanın En Büyük Robotik Yarışması" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2024 VEX Robotics Turnuvası 'nın ilk ayağı 13-14 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. 4 takımla katıldığımız VEX Robotik Turnuvası finallerinde şampiyonluk dahil 3 önemli derece almayı başardık. Robotik ve Kodlama Bölüm Başkanımız Reşit Şafak Gedik, öğrenme süreçlerinin sadece derste öğrenilenlerle kalmaması gerektiğini, öğrencilerimizin proje, etkinlik ve turnuvalarla mühendislik, problem çözme, analitik düşünme, takım çalışması gibi yeteneklerini uygulayarak, yaparak geliştirmenin en önemli hedeflerinden birisi olduğunu belirtti. 




Turnuvada;Ankara Çukurambar Kampüsü 86840M Maschinellkraft Robotik Takımımız Turnuva Şampiyonu olurken Ankara Çayyolu Kampüsü 86840C Veritas Robotik Takımımız Innovate Award’ın sahibi oldu. İstanbul Bahçeşehir Kampüsü 34115A Hype Teens Robotik Takımımız ise Think Award kazanarak turnuvaya Doğa damgasını vurdu . Tüm takımlarımızı ve mentorlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.









 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL