23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANIYOR

Doğa Okulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında bu sene 17-27 Nisan tarihleri arasında 8. si düzenlenen Uluslarası Çocuk Festivali’nde her sene olduğu gibi bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden gelen dünya çocuklarını ağırlıyor. Bu sene 15 farklı ülkeden gelen 382 öğrenci ve 84 öğretmeni tam 10 gün boyunca en iyi şekilde misafir edecek ve onlara unutulmaz bir çocuk bayramı coşkusu yaşadı.

ETİKETLER : 23 nisan , Atatürk

Dünya çocuklarının İstanbul buluşması

Kendine özgü, yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip olan Doğa Koleji, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneğini bozmadı; 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda yurtdışındaki farklı okullardan gelen olan dünya çocuklarını en iyi şekilde ağırlayarak, onlara birbirinden güzel deneyimler yaşatıyor. Aralarında Nijerya, İspanya, Azerbaycan, Polonya, Hollanda, Portekiz, İtalya, Macaristan, Ukrayna, Hırvatistan, Almanya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Peru’nun bulunduğu toplam 15 ülkeden gelen misafir öğrenciler 17–27 Nisan tarihleri arasında Doğa Okulu öğrencileri ile beraber İstanbul’da birbirinden hareketli ve eğlenceli 10 gün geçiriyorlar. Misafir öğrenciler kendilerini ağırlayan Doğa Okulu öğrencileri ile birlikte 19-20 Nisan tarihlerinde aralarında Miniatürk, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya gibi yerlerin de bulunduğu tarihi ve kültürel değerleri görmenin yanı sıra, İstanbul Boğazı’nda yat turuna çıkarak hem boğazın eşsiz güzelliğinin tadına vardılar hem de hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla denizde hayvan hakları yürüyüşünü de gerçekleştirdiler. Atatürk’ün çocuklara en değerli armağanlarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarını bir araya getirerek anlamlı bir mesaj veriyor. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na evrensel sanat etkinlikleri ile katkıda bulunmak, kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacı ile dünya çocukları dans, drama ve müzik gösterileri ile 22 Nisan Pazartesi günü Beykoz Doğa Koleji, Güzelce Doğa Okulu ve Kurtköy Doğa Koleji’nde eş zamanlı olarak seyircileri ile buluştu. Birbirinden etkileyici müzik, drama ve dans, kültürel zenginlikleri yansıtan dünya çocukları Doğa Okulu sahnelerinde sanatın evrensel coşkusunu hep birlikte doyasıya paylaştılar. 23 Nisan kutlamaları için gerçekleştirilen 8.Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin coşkuyla kutlandığı kampüslerden biri de Beykoz Doğa Okulu kampüsüydü. Atakent, Beykoz, Bostancı, Acarkent, Avcılar, Sarıyer, Cevizlibağ, Üsküdar, Yakacık ve Kemerburgaz Doğa Okulu kampüslerinin konuğu olan 13 farklı ülkeden ve 37 farklı okuldan gelen misafir öğrenciler, her dilden, her renkten barış ve kardeşlik temalarıyla dolu müzik, dans ve tiyatro performanslarını, kendilerini izlemeye gelen arkadaşlarına, öğretmenlerine en iyi şekilde sunarak hep birlikte birbirinden keyifli saatler geçirdiler.

23 Nisan kutlamalarının 2. durağı İçerenköy Carrefour’daydı

23 Nisan kutlamalarının 2. durağı İçerenköy Carrefour’da gerçekleşti. 13 farklı ülkeden ve 37 farklı okuldan gelen misafir öğrenciler 8. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde gerçekleştirmiş oldukları dostluk, barış, kardeşlik ve kültür temalarıyla süslü müzik ve dans performanslarını bu kez alışveriş merkezine aileleriyle birlikte gelen çocuklar için gerçekleştirdiler. Misafir öğrencileri izleme ve dinleme fırsatı bulan çocuklar ve aileleri keyifli ve eğlenceli zaman geçirdiler.