4. GENETİK ZİRVESİ İLE YAŞAMIN ÖNSÖZÜ DNA'YI TANIMAYA DEVAM EDİYORUZ...

Doğa Okulları Biyoloji Zümresi Doğa ve Gelecek Kulübü öğrencileri olarak bu heyecanla, canlılığın merkezi olan DNA'ya yolculuğa ve onun bizde oluşturduğu genetik hastalıklara ve etkilerine hep birlikte yelken açıyoruz

ETİKETLER : dna , genetik zirvesi , biyoloji , doğa ve gelecek kulübü , teknoloji , genom projesi

Hayallerin ötesine geçmek, bilinmeyene ulaşmak her zaman heyecan vericidir. Biyoloji bilimin heyecanı ile yola çıktığımız geçen yıllarda; Alzheimer'dan vereme, kalp hastalıklarından astıma, kanserden depresyona ve hatta yaşlılığa kadar tüm hastalıkların teşhis ve tedavisinde devrim yaratacak bir proje olan İnsan Genom Projesi'ni öğrendik.

4.’sünü Balıkesir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün katkılarıyla gerçekleştireceğimiz bu programda; Tıpta Güncel Genetik Uygulamalarından, Bitkilerde Güncel Genetik Uygulamalarına kadar çok büyük konu başlıklarının içinde, Genetik Mühendisinin çalışma alanları, genlerin yalıtılması, çoğaltılması, farklı canlıların genlerinin birleştirilmesi, genlerin bir canlıdan başka bir canlıya aktarılması, Rekombinant DNA teknolojisi, Gen Klonlaması, DNA klonlaması, genetik maniplasyon/modifikasyon, gen ekleme (splays) gibi konulardaki önemli sorularımıza cevaplar bulacağız.

Biz Doğa Öğrencileri olarak insana ve insan sağlığına önem veren tüm bilim severleri yaşamın önsözü DNA'yı okuyarak ilerlemeye davet ediyoruz.