5. YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI BAŞVURULARI BAŞLADI!

Eğitimde Değişim Hareketi, Doğa Okulu ve Vitamin Eğitim’in Türk eğitim sistemine kazandırdığı lider bir projedir. Yeni Nesil Eğitim anlayışlarına ve uygulamalarına destek veren, özgün, yenilikçi ve fark yaratan her türlü projenin sergilenmesine olanak sağlayan, ayrıcalıklı bir eğitim platformudur. Bu platformda öğretmenler ve eğitim uzmanları, kalıplara ve geleneksel eğitim ortamlarına bağlı kalmadan, hayallerini sınırlandırmadan hazırladıkları projeleri paylaşabilme ve kendilerini ifade edebilme şansı yakalar. Konferans, proje sunumlarının yanı sıra alanında uzman eğitimcilerin düzenlediği atölye çalışmalarıyla da modern eğitime katkı sağlamayı hedeflemektedir.

ETİKETLER : eğitimde değişim hareketi , yeni nesil eğitim , uygulanabilirlik , özgünlük , yaratıcılık , Doğa Okulu projeleri

Ben de bu harekette yer almak istiyorum, ben de projeme güveniyorum.” diyen tüm öğretmenleri  www.egitimdedegisimhareketi.org adresinden projelerini bizimle paylaşmalarını bekliyoruz.

Öğretmenler uyguladıkları ve sonuç aldıkları yenilikçi, uygulanabilir, sürdürülebilir, pedagojik projelerini 1 Aralık 2014 itibariyle www.egitimdedegisimhareketi.org adresindeki başvuru formunu doldurarak paylaşırlar. Başvuru süreci 14 Mart 2015 tarihinde sona erecektir.

Başvurular, seçici akademik kurul tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilir;

İçeriğin akademik yeterliliği:  Proje, akademik içeriğe paralel ve müfredatı geliştirmeye uygundur.

Bilimsel doğruluk:  Proje, bilimsel bilgiye ve önceki araştırmalara dayanmaktadır.

Özgünlük:  Proje, yeni ve kendine özgü özellikleri barındırmaktadır.

Yaratıcılık:  Proje, yeni fikirler ve uygulamalar içermektedir.

Sürdürülebilirlik:  Proje, yaygın bir şekilde uygulamaya elverişlidir.

Uygulanabilirlik:  Proje, eğitime pratik bir katkı sağlamaktadır.

Yararlılık:  Proje, uygulandığında ekonomik, sosyal ve akademik açıdan yararlıdır.

Proje başvurularının sonuçları 21 Mart 2015 tarihinde  www.egitimdedegisimhareketi.org adresinde ilan edilecektir. Seçilen projeler 4 Nisan 2015 tarihinde Doğa Okulu Acıbadem Bilim Kampüsünde düzenlenecek olan 5. Yeni Nesil Eğitim Konferansında eğitimcilerle paylaşılacaktır.

Proje Başvurularının Başlanması             : 1 Aralık 2014

Son Başvuru Tarihi                                     : 14 Mart 2015