ABD / I-SWEEEP PROJE OLİMPİYATLARINDA DÜNYA 3.’LÜĞÜ!

Her yıl Amerika’da gerçekleştirilen dünyanın en prestijli proje olimpiyatı olan I-SWEEEP Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda Doğa Okulları, Dünya 3.'lüğü ile önemli bir başarıya daha imza attı.

ETİKETLER : isweeep , proje , bilim , başarı , olimpiyat , çevre , Gerez Gamze Cemal , Figen Şilan Yılmaz , Mustafa Berk Ünal , bostancı kampüsü

I-SWEEEP (International Sustainable World Energy Engineering Environment Project Olympiad) Olimpiyatları her yıl ‘’sürdürülebilir enerji, mühendislik ve çevre’’ konularında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen lise öğrencilerinin yenilikçi fikirleriyle katıldığı dünyanın en saygın organizasyonlardan biridir.

Bu yıl finallerde yarışmaya hak kazanan 62 farklı ülkeden 385 başarılı proje arasından, Doğa Okulları Bostancı Kampüsü Biyoloji Öğretmenimiz Gerez Gamze Cemal’in bilimsel danışmanlığı’ndaki proje  (Investigation of Heavy Metal (Cd, Cu, Ni and Zn) Accumulation Capacities in Some Aquatic Plants such as Cabomba Caroliniana, Egeria Densa, Tonina Belem and Hygrophila Polysperma  and Determination of Heavy Metal Effects on Plant Photosynthetic Pigments)  ‘Çevre Kategorisinde’ binlerce proje arasından Teksas Houstan’da gerçekleştirilecek dünya finaline davet edilmişti. I-SWEEEP Proje Olimpiyatı finalleri için tüm hazırlıklarını en üst düzeyde tamamlayarak katılan öğrencilerimizden Figen Şilan Yılmaz ve Mustafa Berk Ünal biyoloji öğretmenlerinin rehberliği ile Dünya 3.’sü olarak Doğa Okulları’na büyük gurur yaşattılar.  Doğa Okulları Biyoloji Bölüm Başkanı Muhammet Kılıçöz düşüncelerini; ‘’Öğrencilerimizin dünyaca ünlü  proje olimpiyatına katılmaları bile onlar için çok önemli bir kazanımdır. Ancak başarının tesadüf olmadığını, doğru zamanda doğru yerde ve doğru adımları atmanın başarıya ulaşmada büyük  payı olduğu aşikardır. Hayatta büyük şeyler başarmış olan herkesin büyük bir amacı olmuştur ki bu kişiler gözlerini yüksekteki bir hedefe, bazen imkânsız görünen bir hedefe dikmişlerdir. Eğer bir insan hayalleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlerse başarıyı kucaklamaları mutlaktır. Öğrencilerimiz bu başarıyı emin adımlarla ilerleyerek ve çok çalışarak hakettiler.  Öncelikle projenin bilimsel danışmanlığını yürüten biyoloji öğretmenimiz Gerez Gamze Cemal’i ve öğrencilerimiz Figen Şilan Yılmaz ve Mustafa Berk Ünal’ı tebrik eder, kazandıkları bu vizyon ile nice başarılar elde etmelerini dilerim.’’ şeklinde ifade etti.

Doğa Okulları olarak, bu büyük başarılarda emeği geçen ve bizleri gururlandıran biyoloji zümresini, danışman öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının tüm yaşamları boyunca devam etmesini diliyoruz.