ACARKENT KAMPÜSÜ’NDE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ!

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen, Ekip Çalışması, Eğitim ve Teknoloji Ağı (The Teamwork, Training and Technology Network - TTT NET) Projesi kapsamında Acarkent Doğa Kampüsü'nde ‘Bilim Şenliği’ düzenlendi.

ETİKETLER : ttt net , bilim , şenlik , doğa ab projeleri , AB , The Teamwork , Training and Technology , Network

Marmara Üniversitesi akademisyenlerinden Acarkent Kampüsü Proje Dersi Öğretmeni Ercan Tatlı, Bilim Okulları Konsept Yönetici Yardımcısı Halil İbrahim Aydemir, Acarkent Üstün Zekalılar Sınıf öğretmenleri Mustafa Evren, Esat Altun, Yusuf Akay ve Marmara Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin desteği ile gerçekleştirilen Bilim Şenliğimizde Kuluçka Makinası Yapımı, Sabun Yapımı, Hidrojel Kullanarak Bitki Yetiştirme, Mum Yapımı, Strafor Kesme Makinası, Strafor ile 3D Görseller Hazırlama ve Boyama isimli atölye çalışmaları ile öğrenciler bilimin eğlenceli yanını keşfettiler.

Ayrıca şenlik kapsamında, öğrenciler ‘3D Yazıcı Yapımı’ atölyesi ile kendi 3 Boyutlu Yazıcılarını yaptılar. Bu şekilde öğrencilerin teknolojiyi verimli kullanarak, algoritmik düşünme, problem çözme, soyutlama, çözümleme ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.

FeTeMM / STEM’i (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik/Science, Technology, Engineering and Mathematichs) temel alan TTT NET Projesinin hedef grubu 12 ile 18 yaş arasındaki öğrenciler ve fen bilimleri öğretmenleridir. TTT NET Projesi (540029-LLP-1-2013-1-IT-COMENIUS-CNW) hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.