ADIMIZI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIK! DOĞA KOLEJİ 7. KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Bu gurur hepimizin! Dünya finalinde Fransa'yı 76-47 mağlup eden Doğa Harikaları, 7. dünya kupasını Türkiye'ye getirdi ve Doğa adını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdı.

ETİKETLER : basketbol şampiyonası , dünya liseler basketbol şampiyonası , liseler dünya kupası , doğa koleji başarı , okul sporları , milli takım

6 dünya şampiyonluğu bulunan Doğa Koleji, bir kez daha dünya kupasını ülkemize getirdi. Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, 29 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan'da gerçekleştirilen 2017 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası finalinde zorlu rakibi Fransa’yı 76-47 yenerek bir kez daha "Dünya Şampiyonu" ünvanını elde etti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı heyecan dolu maçta Doğa Koleji, Türkiye’ye bir kez daha büyük bir gurur yaşattı ve İstanbul şampiyonluğu ile başlayan başarı öyküsünü dünya şampiyonluğuyla sonlandırdı. Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nın genç kız kategorisinde mücadele eden bayan takımımız ise çeyrek finalde Sırbistan'a ve Almanya'ya mağlup oldu ve şampiyonayı dünya 6.sı olarak tamamladı.

ISF (International School Sports Federation) tarafından organize edilen ve 32 ülkenin en iyi okul takımlarının katıldığı şampiyonada Türkiye temsilcisi Doğa Koleji; grup maçlarında İsrail, Tayvan, Bulgaristan, çeyrek finalde Estonya ve Yunanistan, yarı finalde ise Almanya şampiyonunu mağlup etti. Neredeyse tüm maçlarını ezici üstünlükle tamamlayan Potanın Doğa Harikaları, 6 Mayıs günü Türkiye saati ile 20.30'da diğer namağlup finalist Fransa ile karşılaştı. Dünya finalinde zorlu rakibini 76-47 yenen Doğa Harikaları, 7. dünya şampiyonluğunu Doğa Kolejine kazandırdı ve Doğa adını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdı. Oyuncularımızdan Onuralp Bitim şampiyonanın "En İyi 5"ine seçilirken Ahmet Can Duran "En Değerli Oyuncu" ödülünü aldı.

Potanın Doğa Harikaları Tarih Yazdı

Önce İstanbul, daha sonra "Türkiye Şampiyonu" olan ve dünya şampiyonluğu için Hırvatistan’ın yolunu tutan takımlarımızın başarının bayrağını orada da bırakmadı. Genç erkekler kategorisinde öğrencilerimiz, İsrail’i 60-38, Tayvan’ı 87-40, Bulgaristan'ı 76-54 yenerek çeyrek finale yükseldi. Başarılı sporcularımız çeyrek finalin ilk çapraz maçında Estonya'yı 80-60, ikinci maçında ise Yunanistan'ı son periyottaki etkili oyunuyla 75-70 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Yarı final maçında Almanya'yı 63-45 yenen öğrencilerimiz "2017 Dünya Liseler Basketbol Kupası" finalinde ise Fransa'yı devirdi. Dünya finalinden de galibiyetle ayrılan takımımız maç sonrası büyük sevinç yaşadı.

Genç kız kategorisinde ise takımımız; Çin’i 70-45, Şili'yi 78-26 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalin ilk çapraz maçında Brezilya'yı 53-42 yenen genç kızlarımız çeyrek finalin ikinci maçında Sırbistan'a 50-41 mağlup oldu ve yarı finale çıkamadı. Genç kız basketbol takımımız Almanya ile oynadığı son maçı da 47-40 kaybederek şampiyonayı dünya 6.sı olarak tamamladı.

Dünya Şampiyonları Havaalanında Coşkuyla Karşılandı!

Hırvatistan'dan dünya kupasıyla dönen şampiyonlarımız İstanbul Atatürk Havaalanı'nda coşkuyla karşılandı. Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Ahmet Oktar ve Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle'nin yanı sıra yöneticilerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz çiçekleri ve Türk bayraklarıyla Doğa Koleji kafilesinin sevincine ortak oldu. Yöneticilerimiz dünya şampiyonu genç erkek ve dünya 6.sı genç kız basketbol takımlarımızı tek tek tebrik ederek yaşattıkları sevinç ve gurur için teşekkür etti.

Ali Rıza Lüle: "Sporda başarıyı yakalarken, akademik alanda da başarılılar”

Yoğun bir çalışmanın sonucunda gelen bir başarının olduğunu belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, "Çocuklarımızı ilkokuldan yetiştiriyoruz. Hepsini tebrik ediyoruz. Sporda başarıyı yakalarken, akademik alanda da başarılılar. Ülkemizdeki tüm eğitim kurumlarına örnek olmalıyız.” dedi.

Adem İnce: "Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Türkiye Okul Federasyonu Başkan Vekili Adem İnce ise, "Basketbolda dünya şampiyonu olduk. İnşallah Olimpiyatlara ev sahibi olduğumuzda şampiyonları yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu çocuklar bize heyecan verdi. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Dünya Çapında Başarı!

Sporu akademik başarının bir parçası olarak gören Doğa Koleji, ulusal ve uluslararası platformda sayısız spor başarısına imza attı. Doğa Harikaları daha önce; 2009’da genç erkekler basketbol, 2013’te genç kızlar basketbol, 2014’te genç kız voleybol ve genç kız hentbol, 2015’te genç erkek basketbol, 2016'da ise genç erkek voleybol kategorilerinde dünya kupasını ülkemize kazandırmıştı. Doğa Koleji bu başarısıyla 7. dünya kupasını Türkiye'ye getirmiş oldu.

Ay yıldızlı formayla mücadele eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye'ye ve Doğa Kolejine bir kez daha bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.