Haber ve Etkinlikler

AKIL OYUNLARI'NDA 2. ETAP TAMAMLANDI

Lise Matematik Bölümü’nün 9 ve 10. sınıflara yönelik düzenlediği Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışması‘nın 2. etabı tamamlandı.


İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. ve 10. sınıflara yönelik düzenlediği Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışması‘nın 9. sınıflar için 24 Kasım’da düzenlenen ilk aşamasında tüm kampüslerimizdeki 9. sınıf öğrencilerine e-Doğa üzerinden online çoktan seçmeli sınav uygulandı ve her kampüsün üç kişilik “Akıl Oyunları Takımları” belirlendi. 16 Şubat’ta uygulanan 2. aşamada takımlara e-Doğa üzerinden canlı bir online sınav uygulandı ve finalist kampüsler belirlendi. Buna göre Antalya,  Acarkent, Sarıyer, Ankara Batıkent, Ankara Çayyolu, Ankara Keçiören, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Ataşehir-1, Büyükçekmece, Çamlıca, Adana, Ağrı, Isparta, Acıbadem, Başakşehir, Bostancı, Haliç, Yakacık ve Sakarya kampüsleri takımları büyük final için belirlendi. 

Yarışmanın 10. sınıflar için olan ayağı ise 1 Aralık’ta yine aynı koşullarda uygulandı ve her kampüsün üç kişilik “Akıl Oyunları Takımları” belirlendi.17 Şubat’ta uygulananan 2. aşamada takımlara e-Doğa üzerinden düzenlenen online sınavda ise Ağrı, Giresun, Söke, Adana, Ankara Keçiören, Ankara Çukurambar, Ankara İncek, Antalya, Aydın, Avcılar, Ankara Çayyolu, Isparta, Kahramanmaraş, Büyükçekmece, Sarıyer, Çekmeköy ve İzmir Mavişehir-1 kampüslerimiz finalist olmaya hak kazandı.

Yarışmanın son aşamasında 9. sınıflar 27 Nisan’da, 10. sınıflar ise  28 Nisan'da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.








 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL